Tevreden terugblik op de Dag van de Wetenschap Brussel 2014

Nog snel een slokje water uit een zelf-gegraveerd glas, een deuntje op een piano gemaakt van bananen om dan de virtuele wereld in te duiken met een halsketting van je eigen DNA om de nek? Het lijkt een scene uit een science fiction-kaskraker die zich in de verre toekomst afspeelt maar het is slechts een greep uit de brede waaier van activiteiten op de Dag van de Wetenschap Brussel die doorging op zondag 23 november 2014.

Op die dag zette Vlaanderen en Brussel, wetenschap en technologie in de bloemetjes met heel wat activiteiten verspreid over meer dan 100 doe-centra, wetenschappelijke instituten, musea en onderwijsinstellingen. Naar goede gewoonte deed ook de Erasmushogeschool Brussel mee en lokte maar liefst 900 bezoekers naar Campus Jette met als centraal thema ‘het brein en de neurowetenschappen’. Op dit familie-evenement kon men terecht voor meer dan 30 workshops, demo’s en boeiende lezingen. Zo waren er boeiende lezingen over taal en het brein of de natuur als inspiratiebron voor dagelijkse gebruiksvoorwerpen, en bliezen bezoekers ballonnen op met gist terwijl de allerkleinsten op stap gingen met Robot Zora en als echte laboranten slijm maakten in een chemieworkshop.

Als kers op de taart sloot niemand minder dan Lieven Scheire de dag in stijl af, met een Nerdland Comedy Hour. Voor dit bruisend staaltje wetenschapscomedy nodigde hij zijn Britse vrienden uit, waaronder de programmamakers achter het razend populaire wetenschappelijk Brits panel-programma ‘QI’. Na een boeiende dag vol activiteiten keerden de innovators van vandaag en morgen moe maar geïnspireerd huiswaarts.

Meer info? Ilja.van.braeckel@ehb.be van onze cel Wetenschapscommunicatie helpt je graag verder.

Hieronder enkele foto's van een geslaagde dag.

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel