december 2012

50 jaar RITS / INSAS: 2 maand films in CINEMATEK

Het Koninklijk Belgisch Filmarchief, beter bekend als CINEMATEK, vertoont twee maand lang een filmcyclus ter ere van de vijftigste verjaardag van RITS en INSAS. Van 1962 tot de toetreding van RITS tot de Erasmushogeschool in 1995 deelden beide film- en theaterscholen broederlijk het gebouw van de voormalige bank van Congo in de Naamsestraat, vandaag nog steeds de uitvalsbasis van INSAS. In een hommage met werk van oud-studenten ‘verbroederen’ in januari en februari 2013 beide vijftigjarige ‘zusterscholen’ dus in het filmmuseum.

Lees meer

Filmcyclus "50 jaar RITS / INSAS" in CINEMATEK

10 Jan 2013 - 19:00 - 2 Maa 2013 - 23:59
CINEMATEK's verjaardagshommage aan 50 jaar RITS / INSAS.

Lees meer

Student ontwikkelt milieuvriendelijke zonneoven uit schadelijk plantenafval

Jeroen Willems, student industrieel ingenieur aan de Erasmushogeschool Brussel, trok voor zijn thesis naar Afrika om na te gaan hoe je energie kunt opwekken met biologisch afval. Hij reisde daarvoor naar Kisumu in Kenia en onderzocht aan het Victoriameer hoe de snelgroeiende en eerder schadelijke waterhyacint kan fungeren als basis voor zonneovens. De laatste weken krijgt zijn project heel wat aandacht.

Lees meer

Sluiting hogeschool tijdens de kerstvakantie

De administratieve diensten van de Erasmushogeschool sluiten de deuren van 25 december tot en met 1 januari. De studenten hebben uiteraard twee weken vakantie, maar ook veel personeelsleden nemen een winterpauze. Dus het kan wel zijn dat je moeilijk iemand kunt bereiken in die periode. Mails worden echter door de meesten gelezen. Internetproblemen kunnen gemeld worden via helpdesk@ehb.be  

Lees meer

Twee studenten van de master Journalistiek winnen Belgodyssee prijzen

Onze twee masterstudenten hebben allebei gewonnen met de Belgodysseeprijs J J J Sofie Verbrugge (master Journalistiek, optie Radio en tv) heeft de hoofdprijs gewonnen uit handen van prins Filip en Johanna Laurent (optie Gedrukte en onlinemedia) heeft de prijs voor het geschreven stuk (de Metro-prijs) gewonnen.

Lees meer

Erasmushogeschool Brussel geeft eerste hulp bij (feest)schulden

Mensen die het financieel moeilijk hebben, komen net zoals iedereen in de verleiding om tijdens de eindejaarsperiode geld uit te geven aan cadeaus voor hun dierbaren. Geld dat niet altijd zomaar ter beschikking is. De Erasmushogeschool Brussel speelt in op de actuele schuldenproblematiek in de Brusselse regio en organiseert daarom de tweedaagse bij- en nascholing ‘Eerste hulp bij schulden’.

Lees meer

Starten met studeren in februari '13

De Erasmushogeschool Brussel geeft je de mogelijkheid om voor een aantal opleidingen in februari in te schrijven. Zo kan je al starten met een deel van de lessen en verlies je geen volledig academiejaar. Het tweede semester start op 4 februari 2013.

Lees meer

Kot Cuisine: the movie

Gezellig, gezond én goedkoop koken met en voor studenten? Dat is Kot Cuisine. Van eind november tot begin december 2012 boden de tweedejaarsstudenten van de opleiding Voedings- & Dieetkunde de EhB-studenten een gezellige kookavond aan waarin gezonde voeding centraal stond. Op een originele manier werd samen met de studenten een maaltijd bereid waarbij het gebruik van de juiste producten en hoeveelheden sterk aan bod kwam. Achteraf werd er natuurlijk lekker gesmuld.

Lees meer

Studenten Rits interpreteren Winterpret op hun manier

Studenten van de opleidingen Podiumtechnieken en Animatie van het Rits hebben naar aanleiding van Winterpret, de reusachtige kerstmarkt in hartje Brussel, een installatie gemaakt om de aandacht te trekken op de Brusselaars die heel wat minder pret aan de winter beleven zoals daklozen, werklozen, armen, ... Van 17 december tot 6 januari kun je in de ‘vitrine’ en achter de vensters van het Rits (Dansaertstraat 70) hun werk bekijken. Dit is een woordje uitleg:

Lees meer

Avond van het Nederlandstalig Onderwijs in Brussel

Minister Guy Vanhengel, Collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Onderwijs en Vorming in Brussel nodigt het personeel van de onderwijsinstellingen in Brussel uit op de twaalfde editie van de Avond van het Nederlandstalig onderwijs. Deze gaat door op dinsdag 15 januari 2013 om 20.00 uur in het Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. Dit keer treden ’t Schoon Vertier en Café Flamand op. Achteraf trakteert de VGC je op een receptie.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel