januari 2013

Starten in februari: vandaag is het zover

Begin februari* starten de lessen van het tweede semester, dus ook voor de studenten die dan pas starten met een opleiding. De EhB geeft die mogelijkheid voor niet minder dan 17 professionele bacheloropleidingen. Op die manier kunnen studenten van richting veranderen of zich voor het eerst inschrijven zonder een heel jaar te verliezen.

Lees meer

Graduation Bright Sparks (hoogbegaafde jongeren)

30 Jan 2013 - 17:00
Dit jaar werden voor het eerst workshops ingericht speciaal gericht naar hoogbegaafde jongeren en dit in samenwerking met de vzw Bekina. De eerste sessies rond kwantumfysica zijn reeds achter de rug. Om deze eerste succesvolle editie te vieren is er een heuse graduation voor de deelnemende jongeren. Ook zal Freya Blekman een korte uiteenzetting doen over het CERN, waar de jongeren in maart met Professor D'Hondt heen gaan, als mooie afsluiter op deze reeks workshops. 
 

Lees meer

Jongeren vinden geen job, technologiesector smeekt om jong talent

I love IT zorgt voor een match Duizenden vacatures telt de Belgische technologiesector en toch is de jongerenwerkloosheid de voorbije jaren nog verder toegenomen. Waarom kiezen zo weinig 18-jarigen voor een job in deze sector, hoewel ze niet zonder gsm, internet of tablet kunnen? I love IT wil met workshops voor leerlingen van het secundair onderwijs het beeld van de technologiesector bijstellen. Het project start op dinsdag 29 januari met een bedrijfsbezoek bij IBM.

Lees meer

Sportaanbod campus Jette

Denk je naast studeren nog aan je fitheid en beweging? Studentensport Brussel is er speciaal voor de Brusselse student! Studentensport Brussel heeft voor jou, tijdens het tweede semester, volgend sportaanbod klaar op Campus Jette: Dit aanbod is enkel geldig voor clubkaarthouders. De persoonlijke clubkaart kost 5 euro en is 5 jaar geldig. Je kan hiermee aan het sportaanbod deelnemen op Campus Jette, Etterbeek en Brussel Centrum.

Lees meer

Lerarenopleiding werkt mee aan ontmoetingsdag VUB over Leraar van morgen

'Samen werken aan de leraar van morgen' is de naam van de studie- en ontmoetingsmiddag die de VUB organiseert op 6 maart. Judith Langenaeken en Peter Deriemaeker, beide docenten van onze Lerarenopleidingen, geven elk een bijdrage. BINNENKLASDIFFERENTIATIE: EEN MUST OF EEN HYPE?

Lees meer

Koop UCOS-rozen voor St-Valentijn en steun fairtrade handel

Vorig jaar deelde het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) op Valentijn 1400 fairtraderozen uit op de campussen van EhB en VUB. Op vraag van personeel en studenten biedt UCOS dit jaar de mogelijkheid aan om je geliefde te verrassen met een pakketje van 15 eerlijke rozen voor 8 euro!Bestel je bloemen via contact@ucos.be en we zetten ze voor je klaar op Valentijn (met vermelding van naam en campus EhB Dansaert of EhB Jette).

Lees meer

De recreatieve ontsluiting van de Zennevallei: studenten presenteren hun onderzoek

De Zennevallei ten zuiden van Brussel werd bestudeerd, bewandeld en beproefd door de laatstejaarsstudenten Toerisme – en Recreatiemanagement. Ze geraakten geïnspireerd en brengen de onderzoeksresultaten van de mogelijkheden van het recreatieve netwerk in Beersel, Drogenbos, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Graag nodigen het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Toerisme Vlaams-Brabant u uit op deze presentatie. PROGRAMMA 15u30 – 16u00

Lees meer

Huisstijl EhB gerestyled

U merkte het mogelijk al bovenaan deze nieuwsbrief of op de covers van de EhB-opleidingsbrochures: het logo van de Erasmushogeschool Brussel is opgefrist. Met enkele subtiele, maar doordachte aanpassingen heeft ons logo nu weer helemaal de uitstraling die past bij de huidige tijd. Het opgefriste logo is helder, jong, licht en duidelijk leesbaar. Het logo onderstreept waar de Erasmushogeschool Brussel voor staat: professioneel, vernieuwend, geëngageerd en - typisch voor een hogeschool gelegen in Brussel - met een open blik op de wereld.

Lees meer

XL Air nu ook op zondag én op Twitter

XL Air is vanaf maandag 21 januari opnieuw on air. De Brusselse studentenradio van EhB en VUB zendt vanaf nu ook uit op zondag. Dit voor het eerst op 27 januari 2013. En XL Air heeft nog meer goed nieuws: u kon de studenten al volgen via Facebook en hun website, maar nu voegen ze daar ook Twitter aan toe (@XLAir).

Lees meer

EhB-Nieuwjaarsconcert 2013: de foto's

Een toffe sfeer, prachtige muziek, een volle zaal en lege vaten (en flessen) na afloop: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2013 in een notendop. Op het podium van de concertzaal stond het Symfonieorkest en de Big Band van het Koninklijk Conservatorium Brussel, goed voor zowat 100 musici onder leiding van Bart Bouckaert. Op het programma:

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel