februari 2013

Tête à Tijd - Wat als er geen tijdsmeting meer zou zijn?

De Brusselse studentenradio XL Air zendt vanaf 19u live uit vanuit het Brusselse filmhuis Cinematek. Tijdens Museum Night Fever stellen de bachelorstudenten Radio aan het RITS, onder leiding van Radio 1-gezicht Lieve De Maeyer en Klara radiomaker Rik Moens, zich de vraag of we zonder tijdsmeting kunnen leven.  Kom luisteren naar onze live-uitzending waarin we het begrip 'tijd' helemaal binnenstebuiten en ondersteboven draaien samen met verschillende gasten.

Lees meer

Interview Bert Beyens over 50 jaar Rits in vakblad Filmmagie

Departementshoofd Bert Beyens krijgt drie bladzijden in het Nederlandstalige vakblad Magie, naar aanleiding van zijn aflopend mandaat aan het hoofd van het Rits. Uiteraard is het thema ook de vijftigste verjaardag van de filmschool. U leest er alles over in de pdf die aan dit berichtje wordt toegevoegd.

Lees meer

10 jaar Rockrace: Lapaz, the comeback

Op maandag 04.03 (21:00) vieren we het 10-jarig jubileum van de Rockrace met een optreden van Lapaz. De eerste winnaar ooit van de Rockrace maakt speciaal voor ons jubileum zijn wederoptreden in het Rits café. In 2007 en 2008 maakte Lapaz furore binnen de Belgische en Nederlandse muziekindustrie met o.a. passages op Marktrock en Suikerrock. Nadien is de band een tijdje van de radar verdwenen, maar nu duiken ze opnieuw op met gloednieuw materiaal.

Lees meer

Voetgangersbrug over het kanaal in de pijplijn

Het Brussels Gewest onderzoekt of de krakkemikkige, verroeste brug met nutsleidingen van Elia boven het kanaal kan vervangen worden door een multifunctionele brug voor voetgangers en fietsers.

Lees meer

Van het ministerie naar de vergeetput... de webkranten van de masterstudenten Journalistiek

De studenten van de master Journalistiek startten met twee verschillende webkranten, namelijk De Vergeetput en Het Ministerie. Dit past uiteraard in het kader van het vak online communicatie, waarbij zij al bloggend nieuws in de wereld brengen.

Lees meer

Scriptieprijs Stichting Lezen 2012 gaat naar studente master Journalistiek

Renée Moernaut wint met Van volksverheffing tot ‘pretliteratuur?’ de Scriptieprijs Stichting Lezen 2012. Ze diende deze scriptie in bij de masteropleiding Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel.

Lees meer

Stage in professionele Vlaamse musicalproducties stoomt studenten klaar voor de markt

Unieke samenwerking tussen Musicalopleiding en Musical van Vlaanderen De opleiding Musical van Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel) en Musical van Vlaanderen ondertekenden een samenwerkingsakkoord die voor de opleiding een grote meerwaarde zal betekenen. De structurele samenwerking omvat twee grote pijlers: de participatie in het unieke Musicallabo en de stageplaatsen voor de musicalstudenten in de professionele producties van Musical van Vlaanderen (MVV).

Lees meer

Hotelmanagement haalt opnieuw iTQi Superior Taste Award naar EhB

17 Maa 2013 - 11:00 - 19 Maa 2013 - 11:00
14 Apr 2013 - 11:00 - 16 Apr 2013 - 11:00
Ook dit jaar gaan de iTQi-awards (International Taste & Quality Institute) terug op Campus Dansaert door. De drank-testen gaan door op 17, 18 en 19 maart. Op 18 maart zal de pers aanwezig zijn. De voedsel-testen gaan door op 14, 15 en 16 april 2013. Op maandag 15 april zal de pers aanwezig zijn.

Lees meer

PIGS AND BATTLESHIPS (1961)

20 Maa 2013 - 20:00
In het kuststadje Yokosuka draait alles rond de Amerikaanse legerbasis, daar neergepoot na de tweede wereldoorlog. Rond de basis wemelt het van de boefjes, hoertjes en oplichters. De boefjes strijden om controle over de plaatselijke varkenskwekerij die de militairen van vlees voorziet, hun liefjes klussen bij als prostituees in het red-light district en de oplichters pikken alles in wat er nog rest.

Lees meer

Jazz in the picture: Aedea Quartet

27 Maa 2013 - 20:00
Jazzconcert van studenten van het Koninklijk Conservatorium, gefilmd door studenten van het Rits. Kom meegenieten van jong jazztalent in ons tot televisiestudio omgebouwd café. Het Aedea Quartet wordt gevormd door Guillem Errando Simón (Violin I), Adrián Centenero Pérez (Violin II), José Igual Pérez (Viola Mª) en Sara López Presa (Cello).
 
Rits Café, A . Dansaertstraat 70, 1000 Brussel.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel