maart 2013

Rits doet culturele ronde van Vlaanderen

De Brusselse film- en theaterschool Rits maakt tussen 11 april en 29 mei een ronde van Vlaanderen. Op zeven plaatsen in Vlaanderen zullen studenten en pas afgestudeerden van het Rits een avondvullend programma brengen met theater, film, documentaire en animatiefilm. Rits on Tour past in de viering van 50 jaar Rits en wil werken van studenten en oud-studenten in de kijker zetten.

Lees meer

Studenten Communicatiemanagement maken studietrip naar Madrid

In het kader van hun afstudeerproject organiseerden drie studenten Communicatiemanagement een studietrip naar Madrid. Van 12 tot 15 februari brachten ze samen met hun medestudenten en een aantal docenten onder meer een bezoek aan het Reina Sofiamuseum en het Parque del Retiro, de groene long van de stad. Vooraan op de foto ziet u Willem Beeck, Bram De Troyer en Jérôme Gijsen, de drie organisatoren.  

Lees meer

EhB wenst iedereen fijne feestdagen!

Tijdens de komende twee weken (paas- oftewel lentevakantie) draait de EhB op een lager ritme. Zo zijn de departementen gesloten en genieten de docenten daar van twee weken vakantie. De centrale administratieve diensten zijn echter geopend en staan te uwer beschikking. Wij wensen onze studenten alvast een goede voorbereiding op de blok van het tweede semester, de toekomstige studenten een vruchtbare tijd waarin ze nadenken over hun toekomst (aan de EhB?) en iedereen uiteraard fijne paasdagen en - hopelijk, hopelijk - eindelijk die lente!  

Lees meer

Standpunt Vlhora: hogescholen ondersteunen actie studenten voor meer middelen

In verschillende studentensteden en aan verschillende instellingen van hoger onderwijs voeren de studenten op 28 maart actie voor een betere financiering van het hoger onderwijs. De Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) ondersteunt de kritiek van de studenten ten aanzien van de financiering van het hoger onderwijs. De hogescholen stelden een paar jaren na de invoering van het Financieringsdecreet vast dat het systeem niet gezorgd heeft voor voldoende financiering van alle taken van de hogescholen en voor het groeiende studentenaantal.

Lees meer

EhB!magazine #10 voorjaar 2013

Het voorjaarsnummer van EhB!magazine ligt op de persen, maar de digitale versie bieden we u hier al. EhB!magazine is al aan het tiende nummer dat onder het personeel verdeeld wordt en verstuurd naar de relaties van de  hogeschool. Voor degenen die de handen niet kunnen leggen op een papieren exemplaar, staat er ook ook een online versie klaar. In dit nummer lees je ondermeer:

Lees meer

Het relaas van 11 personeelsleden van EhB en VUB in Congo

Al een goede week weten 11 docenten van EhB en VUB ons te boeien met hun blog over hun verblijf in Lubumbashi, Congo. Onder begeleiding van Frank, coördinator van het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS), worden ze twee weken ondergedompeld in het wel en wee van de regionale hoofdstad van Katanga. Dagelijks kunnen we meeleven met wat ze ter plaatse zien, horen en voelen en zo ook een klein beetje meepikken van deze beklijvende reis. 

Lees meer

Studiedag Ecocampus Systeemdenken

25 Apr 2013 - 09:00 - 16:45
Het Ecocampus-team organiseert op donderdag 25 april een studiedag over ‘systeemdenken’ met een link naar duurzame ontwikkeling. Het programma bestaat uit verschillende lezingen, uitwisselingen van goede voorbeelden en workshops die focussen op de vertaling van dit belangrijke concept naar de lespraktijk van het hoger onderwijs. Systeemdenken is het concept bij uitstek om de complexe uitdagingen van deze tijd aan te pakken.

Lees meer

Nieuwe tv-opnamestudio op campus Nijverheidskaai

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) en Actua-TV hebben het genoegen u uit te nodigen op de officiële voorstelling van hun nieuwe tv-debatstudio. De nieuwe studio zal door de EhB worden gebruikt binnen haar opleidingen Journalistiek, Multimedia & Communicatietechnologie, Communicatiemanagement en Audiovisuele Kunsten. Actua-TV van haar kant zal in de studio tv-debatten opnemen. Woensdag 17 april, 17u45 uur. Erasmushogeschool Brussel, Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel (Anderlecht)

Lees meer

Nieuwe bestuurlijke organisatie voor EhB: verkiezingen op komst

Vanaf 1 oktober 2013 wordt de bestuurlijke structuur van de Erasmushogeschool aangepast. Dit wordt ons van overheidswege opgelegd. Het gaat over de oprichting van een totaal nieuwe bestuursorganisatie en -structuur en de oprichting van de twee Schools of Arts.

Lees meer

Science Bar Brussel: Immunologie voor dummies. Wetenschapscafé over epidemieën en virussen

16 Apr 2013 - 19:00
16 Apr 2013 - 21:00
Kan je HIV krijgen via een mug? Is een auto-immuunziekte een probleem met je verzekeringspolis? Wat doet een T-cel beter dan een B-cel? Is zo’n vaccinatie nu echt wel die vervelende prik waard? Wil je voor eens en altijd komaf maken gehoorde beweringen en halve waarheden? Wil je gewoon je kennis van het menselijk immuunsysteem wat opblinken? Of zou je toch vooral eens graag mee zijn met jouw favoriete ziekenhuisserie? Dan is de volgende editie van de Science Bar Brussel iets voor jou.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel