april 2013

20% korting bij sportpartners

Studentensport Brussel selecteerde voor jou een hele reeks sportclubs waar jij als student aan extra voordeeltarief kan sporten! Deze sportclubs engageerden zich aan alle sportkaarthouders 20% korting te geven op hun gangbare tarieven. Daarenboven krijg je nog een gratis proefles cadeau. Wat moet je doen om van dit voordeel te genieten?

Lees meer

Kom naar onze infodagen in mei!

4 Mei 2013 (Gehele dag)
15 Mei 2013 (Gehele dag)
Een opencampusdag en een opendeurdag: dat heeft de Erasmushogeschool Brussel je te bieden op zaterdag 4 mei. De opencampusdag (10u tot 16u) vindt plaats op het departement Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur:

Lees meer

Panelgesprek over de mogelijkheden en uitdagingen voor documentaire in Vlaanderen vandaag

15 Mei 2013 - 19:00 - 20:15
De Erasmushogeschool Brussel, het Brussels Platform for Journalism en Cinema Rits nodigen u van harte uit op 'Populaire documentaire!? Documentaire in Vlaanderen tussen journalistiek, creativiteit en commercie.' Een panelgesprek over de mogelijkheden en uitdagingen voor documentaire in Vlaanderen vandaag, met:

Lees meer

Musical: A Class Act

5 Jun 2013 - 20:00
6 Jun 2013 - 20:00
7 Jun 2013 - 20:00
8 Jun 2013 - 20:00
9 Jun 2013 - 14:30
10 Jun 2013 - 20:00
13 Jun 2013 - 20:00
14 Jun 2013 - 20:00
15 Jun 2013 - 20:00
De studenten 3° en 4° jaar Musical Koninklijk Conservatorium en Erasmushogeschool Brussel stellen hun nieuwe productie A Class Act voor, 'een musical over een musical'. Tekst en muziek van Edward Kleban, Vertaling door Tom Dewulf

Lees meer

,,Bedrijven willen een mobiele applicatie, maar weten niet waar ze terechtkunnen’’

UXperts bijeenkomst op Erasmushogeschool Brussel brengt bedrijven in contact met app-ontwikkelaars De Erasmushogeschool Brussel (EhB) ontvangt op maandag 29 april UXperts, hét vakevenement voor mobiele communicatietechnologie. Meer dan 50 experts zullen er focussen op de nieuwste trends bij mobiele applicaties (apps) voor smartphones en tablets. Met deze bijeenkomst wil de EhB ook kleine en middelgrote niet-technologische bedrijven in contact brengen met app-ontwikkelaars, want die vraag blijkt heel groot te zijn.

Lees meer

Studente Biomedische Laboratoriumtechnologie tweede in posterwedstrijd

Bij de posterwedstrijd georganiseerd door BVLT, de Belgische Vereniging van Laboratoriumtechnologen, ging EhB-studente Farida Chrarid lopen met de tweede prijs. Zij ontwikkelde haar poster samen met de collega's van het UZBrussel, waar zij haar onderzoek doet. Opleidingshoofd van de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie Els Plas is uiteraard trots: "Het is alvast een mooi voorbeeld om te tonen in het opleidingsonderdeel ‘Wetenschappelijke Onderzoeksvaardigheden.", reageert ze.

Lees meer

't Stad is van iedereen. Over 60 jaar migratie in Brussel.

14 Mei 2013 - 19:00
14 Mei 2013 - 21:00
Op dinsdag 14 mei 2013 draait Science Bar Brussel volledig rond migratie. Met ’t Stad is van iedereen’ gaan we immers het gesprek aan over de multiculturaliteit en de diversiteit binnen onze hoofdstad. 

Lees meer

Opening nieuwe studio Actua-TV integraal gefilmd

Zin om de speech van Noël Slangen over het verschil tussen een tweet van 140 tekens en een debat van 60 minuten te herbeluisteren? Dan kan nu want het openingsfeestje ter gelegenheid van de nieuwe studio van Actua-tv op de campus van de Erasmushogeschool Brussel in Anderlecht staat integraal op youtube.

Lees meer

Studiedag kleine windturbines: Windkracht 13

7 Jun 2013 - 09:00 - 18:00
Op vrijdag 7 juni 2013 organiseert Power-Link Universiteit Gent, in het kader van het project 'Windkracht 13', en in nauwe samenwerking met  Tecnolec, de opleiding Industrieel Ingenieur van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en ODE Vlaanderen een studiedag omtrent kleine en middelgrote windturbines (KMWT) in aanwezigheid van Vice-Eerste Minister en Minister van Economie, Consumenten en Noordzee, Johan Vande Lanotte.

Lees meer

Nieuws van de VUB: interessante Crosstalks voor docenten en onderzoekers EhB

Op 7 mei organiseert de VUB in het Kultuurkaffee een pecha kucha voorstelling over (Human) Sciences and social alertness. Hieronder vindt u de Engelstalige uitnodiging.   The world is changing rapidly. Creativity is a key component in a society that has entered a post-industrial era. To solve problems like aging, globalization and technocracy, contemporary and innovative responses are needed. The aim of the Human Sciences is to transform students into socially alert citizens who may come up with some solutions to the current crisis in society.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel