mei 2013

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs 2013

Bijna afgestudeerd en je bachelor- of masterproef afgewerkt? Laat jij het resultaat van dat harde werk ook liever niet in een stoffige kast verdwijnen? Doe dan mee aan de Vlaamse Scriptieprijs 2013! Schrijf een vlot leesbaar artikel (max. 1.000 woorden) over je scriptie, upload dit samen met je eindwerk via het inschrijvingsformulier en maak kans op 2.500€ en/of heel wat persaandacht !

Lees meer

Landschaps- & Tuinarchitectuur lanceert PR-kaartjes met 'roepnaam' LTA

De opleiding Landschaps- & Tuinarchitectuur pakt uit met een postkaart-portfolio van de eindwerken van haar studenten. Ze zijn bedoeld als teaser voor nieuwe studenten en voor professionele partners. Deze reageren alvast zeer positief op de mooie kaarten. Maar ook de eigen studenten en de alumni zijn enthousiast. De kaart is immers ook geschikt om als PR-actie gepost te worden.

Lees meer

Nieuws van de VUB: VUB reikte eredoctoraten uit aan vijf uitzonderlijke vrouwen

enniskampioene Kim Clijsters is een van de vijf uitzonderlijke vrouwen die vandaag op dinsdag 28 mei een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel kregen. De VUB reikte in 2013 al haar eredoctoraten uit aan vrouwen: prof. Cecilia Jarlskog (Lund University, Zweden), prof. Londa Schiebinger (Stanford University, Verenigde Staten), prof. Carol Gilligan (New York University, Verenigde Staten), aanklaagster Fatou Bensouda (Internationaal Strafhof) en de Belgische tenniskampioene Kim Clijsters.

Lees meer

Science Bar Brussel: Haal meer uit je smartphone

11 Jun 2013 - 19:00
Ben je een kei als het aankomt op smartphones of betekent een applicatie voor jou zoveel als een complicatie?   Samen met jou baant het panel zich een weg door de ‘mobile jungle’ die onze maatschappij zo heeft veranderd. We analyseren de laatste en toekomstige trends en er wordt gekeken hoe smartphone- & tabletapplicaties voor jou het leven zonniger kunnen maken. Zoals steeds krijgt het publiek ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de moderator en de experten.

Lees meer

EhB-Facebookpagina op weg naar 2000e like

Nee, we zijn nog niet de grootste pagina van het hoger onderwijs in Vlaanderen, maar we groeien dagelijks en de reacties laten zien dat onze 'fans' de korte berichtjes en foto's appreciëren.

Lees meer

Afstudeervoorstellingen Podiumopleidingen Rits

22 Mei 2013 (Gehele dag) - 14 Jun 2013 (Gehele dag)
Nog tot vrijdag 14 juni kunt u gaan kijken naar de afstudeervoorstellingen van de Ritsstudenten Regie & Spel en Podiumtechnieken. De voorstellingen hebben plaats in De Bottelarij, in het Rits (A. Dansaertstraat), aan de campus op de Nijverheidskaai of in de Kaaistudio's. Voor de opvoering van Dörfer der Welt (Gorges Ocloo) moet u naar Genk. De toegang is gratis, maar reserveren is vereist. Meer info vindt u in het programma.  

Lees meer

Feestelijke opening Academiejaar 2013-2014

26 Sep 2013 - 11:00 - 14:00
De heer Bart De Schutter, voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Luc Van de Velde, algemeen directeur, nodigen u  hartelijk uit op de feestelijke opening van het academiejaar 2013-2014 van de Erasmushogeschool Brussel, op donderdag 26 september 2013 om 11 uur, in het Koninklijk Conservatorium Brussel | School of Arts (Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel). Programma Ode aan de Inspiratie Feestelijke opening gebracht door Koninklijk Conservatorium Brussel | School of Arts Rits | School of Arts

Lees meer

Start lessen academiejaar 2013-2014

23 Sep 2013 - 09:00
Op maandag 23 september starten de lessen aan de Erasmushogeschool Brussel. Voor de eerstejaars zijn er afhankelijk van hun opleiding speciale onthaalsessies voorzien deze week of in de week van 16 september. Meer info hierover krijg je bij je inschrijving.

Lees meer

Masterstudent Rits wint Lunatic Comedy Award

We feliciteren Ritsstudent Lukas Lelie met zijn resultaat in deze prestigieuze comedywedstrijd. In de Minardschouwburg in Gent heeft hij de zevende Lunatic Comedy Award gewonnen. Dat is een wedstrijd voor beginnende stand-upcomedians, in handen van de Gentse Lunatic Comedy Club, een van de oudste comedy-clubs van Vlaanderen.

Lees meer

The Fall van ritsalumnus Verbruggen succesvol gestart op de BBC

De Britse openbare omroep startte onlangs op BBC Two met het uitzenden van de Brits-Amerikaanse crimereeks The Fall, die geregisseerd werd door Ritsalumnus Jakob Verbruggen. Dat meldde het Vlaams Audiovisueel Fonds. De hoofdrollen van de vijfdelige miniserie worden vertolkt door Gillian Anderson (The X-files) en de Noord-Ier Jamie Dornan. Regisseur Verbruggen is bij ons onder meer bekend van de speelfilmversie zowel als afleveringen van de vtm-reeks Code 37, met Veerle Baetens in de hoofdrol.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel