juni 2013

Studenten Conservatorium aan het werk in hun Musicallabo in Capitole Gent

Musical Van Vlaanderen organiseert in 2013 opnieuw het Musicallabo. Een unieke kans voor jong musicaltalent om hun eigen creatie in een professionele omkadering te brengen. Ze worden hierbij begeleid door professionele coaches uit de Vlaamse musicalwereld. De derdejaars van de musicalafdeling van het Koninklkijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel) bedachten het verhaal en schreven de teksten volledig zelf. Een groep componeerde zelfs hun eigen muziek.

Lees meer

Onderzoek wijst uit: podiumtechnicus is flexibel, betrouwbaar en aangenaam

Het Kenniscentrum Podiumtechnieken RITS en de Pianofabriek voerden begin 2013 een eerste grondige bevraging rond de tewerkstelling van freelance technici uit de cultuur- en eventsector uit. Voorzichtige schattingen doen vermoeden dat deze sector in Vlaanderen en Brussel een 5000-tal mensen, weliswaar vaak deeltijds, tewerkstelt. Ruim 300 technici en 100 opdrachtgevers namen deel aan de bevraging. 

Lees meer

Toekomstige kleuterleerkrachten onderzoeken verrassende identiteit van Kuregem

Welke identiteit heeft de Anderlechtse wijk Kuregem? Met die vraag trokken studenten Kleuteronderwijs van de Erasmushogeschool Brussel deze winter één week lang door de wijk. Het resultaat goten ze in een reportage die ze op woensdag 26 juni vertonen tijdens het MIXT’US YOUTH FESTIVAL op de site van Abattoir in Kuregem.

Lees meer

Nieuwe digitale uitgave 'Afgestudeerd! Wat nu?' staat online

In de tekst 'Afgestudeerd! Wat nu?' (pdf), die we in pdf-vorm aanbieden, geven we je allerlei nuttige informatie die je moet weten als je afstudeert aan de Erasmushogeschool Brussel. Met je diploma hoger onderwijs op zak sta je namelijk voor een nieuwe fase in je leven.

Lees meer

TTK-alumnus wordt nieuwe directeur communicatie bij Belgacom

Alumnus Tom Delforge, die in 1991 afstudeerde aan het departement Toegepaste Taalkunde, wordt de nieuwe directeur communicatie van Belgacom. Hij neemt er ook CSR (corporate social responsability) en reputatiebeleid bij. Delforge gaat op 1 augustus aan de slag. Delforge was de voorbije jaren actief bij de bandenproducent Goodyear als communicatieverantwoordelijke voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Eerder werkte hij bij Dunlop en Coca-Cola. Van 1999 tot 2002 was hij woordvoerder van minister van Financiën Didier Reynders.  

Lees meer

Huidige studenten kunnen digitaal HERinschrijven

Voor het komende academiejaar 2013-14 start Erasmushogeschool Brussel met een nieuw systeem voor studenten die zich herinschrijven (dus voor een hoger jaar, een bisjaar, een persoonlijk deeltraject). Concreet betekent dit dat zij de herinschrijving zelf online in orde brengen. We vattten het nog eens samen voor onze studenten:

Lees meer

Jury beoordeelt bachelorproeven van de studenten LTA

We mochten aanwezig zijn bij de presentaties van de eindwerken van onze studenten LTA, Landschaps- & Tuinarchitectuur, voor de jury. In de diashow hieronder zie je hoe het eraan toegaat als de bachelorproef verdedigd moet worden. Relatief informeel, geen kostuums en dassen bij deze artistiekelingen met groene vingers, maar toch zie je dat het een serieuze zaak is. De concentratie ligt duidelijk op ieders gezicht, zowel bij de student als bij het jurylid.  

Lees meer

Jaarverslag 2012: nu nog op het scherm, binnenkort in uw handen

84 pagina's met foto's en nieuws van de Erasmushogeschool Brussel: dat is het Jaarverslag 2012. Cijfers en tabellen (studentenaantallen, personeelssamenstelling, infrastructuur, ...) worden aangevuld met feiten en foto's over het leven op de hogeschool. Uitstappen, projecten, prijzen en veel meer worden er in woord en beeld voorgesteld. Deze maand (juni) nog gaan de boekjes op post en worden ze verdeeld onder de collega's.

Lees meer

Minisymposium Verpleegkunde 2020 - deel twee

2 Jul 2013 - 09:00 - 3 Jul 2013 - 09:00
De opleiding Verpleegkunde nodigt u graag uit voor de tweede editie van het Minisymposium Verpleegkunde 2020. Precies een jaar na de het eerste symposium brengen we de ontwikkelingen binnen de opleiding voor u in beeld. We maken ook opnieuw tijd om in gesprek te gaan rond actuele thema’s in onze opleiding

Lees meer

Conservatorium ontvangt nieuwe gitaar uit handen van Venetiaanse maker

Zes jaar geleden kwam Marco Maguolo voor het eerst naar het Koninklijk Conservatorium Brussel om zijn eigen gitaren voor te stellen. Enkele van onze studenten waren overtuigd en plaatsten toen al een bestelling voor een van zijn instrumenten. Ook het conservatorium bestelde vorig jaar een nieuwe gitaar bij hem en deze maandag hebben we die mogen ontvangen. Marco Maguolo kwam hiervoor speciaal uit Venetië en van die gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om hem even uit te horen over zijn vakmanschap.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel