september 2013

Negende editie van de RITS alumni awards

Op 26 september vond de negende editie van de Rits Alumni Awards plaats in de Bottelarij.Het Alumnicomité bekroonde zeven oud-studenten die het verschil maken in het werkveld en zette hen die avond voor even in de spotlights. De verscheidenheid van de laureaten toont hoe diep het Rits als school in het nationale en internationale audiovisuele veld doortrokken is.

Lees meer

Br(ik organiseert woontours voor studenten

Studeer(de) je dit jaar af en heb je zin om in Brussel te blijven plakken? Denk je eraan om je wooncarrière in de hoofdstad te starten? Dan zijn de woontours voor studenten iets voor jou!

Lees meer

Br(ik organiseert woontours voor studenten

Studeer(de) je dit jaar af en heb je zin om in Brussel te blijven plakken? Denk je eraan om je wooncarrière in de hoofdstad te starten? Dan zijn de woontours voor studenten iets voor jou!

Lees meer

Sportaanbod centrum Brussel

Denk je naast studeren nog aan je fitheid en beweging? Stuvo EhB heeft voor jou, tijdens het eerste semester, volgend sportaanbod klaar in het centrum van Brussel  Dit aanbod is enkel geldig voor sportkaarthouders. De persoonlijke sportkaart kost 7,50 euro en is 5 jaar geldig. Je kan hiermee aan het sportaanbod deelnemen op Campus Jette, Etterbeek en Brussel Centrum. Deze sportkaart is te koop op de infopunten

Lees meer

Opening ‘nieuwe’ Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) plaatst zichzelf en de kunsten op donderdag 26 september 2013 centraal en opent het academiejaar op een totaal andere manier. Voor het eerst in 9 jaar geeft de hogeschool immers niet samen met haar associatiepartner VUB het startschot. Hiermee wil de EhB benadrukken dat, na de ‘uitkanteling’ van sommige academische bachelors en masters, er voor de hogeschool een nieuw tijdperk aanbreekt. Dit wordt zichtbaar met een nieuw logo (zie pdf bijlage), dat de hogeschool voorstelt op de feestelijke opening.

Lees meer

Dieter Lesage nieuwe directeur van het Rits

Op 1 oktober 2013 wordt Dieter Lesage de nieuwe directeur van Rits | School of Arts. In juli werd hij door de Raad van Bestuur van de Erasmushogeschool Brussel aangesteld als opvolger van filmmaker Bert Beyens, die de bekende Brusselse film-, televisie-, radio- en theaterschool twaalf jaar lang heeft geleid.

Lees meer

Night of the Living Dead (1968) - Cinema Rits

30 Okt 2013 - 19:00
In deze klassieke geworden horrorfilm staan doden op uit hun graf om de levenden aan te vallen en op te eten. Deze griezelfilm van George A. Romero brengt maatschappelijke thema’s aan waar de VS mee worstelde eind jaren zestig : sociale onrust, racisme, de neergang van het gezin, angst voor de massa en de totale ondergang van de wereld.   EhB-studenten & -personeel / CJP-leden: €2Extern: €4 Tickets en beurtenkaarten te koop bij Stuvo Infopunt @ Rits Café.   Cinema Rits - A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Lees meer

Level Five (1997) - Cinema Rits

29 Okt 2013 - 19:00
In de gefictionaliseerde documentaire “Level Five” krijgt een Franse computerspecialiste de opdracht om een computerspel te ontwikkelen over de Strijd van Okinawa in Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zoektocht naar informatie doet haar reflecteren over haar eigen leven, over de mensheid en de impact van herinneringen en geschiedenis. Inleiding door Dominiek Hoens   EhB-studenten & -personeel / CJP-leden: €2Extern: €4 Tickets en beurtenkaarten te koop bij Stuvo Infopunt @ Rits Café.  

Lees meer

Le Mépris (1963) - Cinema Rits

28 Okt 2013 - 19:00
Het enfant terrible van de Nouvelle Vague, Jean-Luc Godard, realiseert met “Le Mépris”, naar een roman van Alberto Moravia, een knappe filmische studie over de neergang van een huwelijk en het maken van een film. Brigitte Bardot en Michel Piccoli spelen het koppel waar de minachting binnensluipt en Fritz Lang speelt zichzelf als regisseur van de film “Odysseus” naar het originele verhaal van Homerus. Inleiding door Wouter Hessels   EhB-studenten & -personeel / CJP-leden: €2Extern: €4

Lees meer

Latcho Drom (1993) - Cinema Rits

22 Okt 2013 - 19:00
In “Latcho Drom” of “veilige reis” vertelt Tony Gatlif het moeilijke bestaan en de diaspora van de Roma zigeuners. Met intense muziek, opzwepende dans en kleurrijke kostuums tekent Gatlif de ziel van de steeds zwervende Roma zigeuners. De bonte documentaire vol melancholie, doch ook levenslust is gedraaid zonder vooraf geschreven dialogen en wordt vertolkt zonder professionele acteurs. Inleiding door Jan-Pieter Everaerts   EhB-studenten & -personeel / CJP-leden: €2Extern: €4

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel