oktober 2013

St-V (Studentenoptocht en gesloten EhB)

20 Nov 2013 - 08:00
St-V (Sint-Verhaeghen) is de ludieke interpreatie van studenten van de stichtingsdag van de VUB en de ULB. De EhB is dan eveneens gesloten. Meer op deze pagina.

Lees meer

St-V in Brussel: geen les voor de EhB-studenten op 20 november

Als je in een associatie stapt, dan kan het zijn dat bepaalde tradities van de partner invloed hebben op het eigen programma. Zo werd indertijd beslist dat de academische kalender van EhB zou overeenstemmen met die van de Vrije Universiteit Brussel. En als de VUB dus haar dies natalis viert, met als opvallendste uiting de studentenoptocht (St-V) door Brussel, dan betekent dat ook een vakantiedag voor de hogeschool.

Lees meer

European Youth Card, BILL (CJP) en EhB-studentenkaart zijn voortaan één

CJP vzw (Cultureel Jongeren Paspoort) lanceert een nieuw project voor een breed jongerenpubliek en met Europese uitstraling. Vanaf vandaag promoot de organisatie het brede cultuur- en vrijetijdsaanbod onder het label BILL en kunnen 16- tot 26-jarigen zich verwennen met een BILL-bundel. Daarin zit meteen een European Youth Card, die de bekende CJP-kaart vervangt. De Erasmushogeschool Brussel is partner van het project en integreerdde de BILL kaart in alle studentenkaarten.

Lees meer

Br(ik organiseert 'Brussels Bands Bike Boenke Bash'

Br(ik en de Brusselse Jeugdhuizen slaan de handen in mekaar en organiseren op donderdag 7 november samen een avond vol met optredens, fietsplezier en een vette party als afsluiter! Dit speciaal voor de Brusselse student en volledig gratis. De avond brengt ons naar twee jeugdhuizen.

Lees meer

Personeel campus Kaai maakt kennis met FabLabXL

Sinds het voorjaar organiseert men op campus Kaai om  de twee maand een EhBreak, een personeelsdrink voor de EhB'ers op deze campus.Tjidens de EhBreak van oktober konden de aanwezigen kennismaken met het FablabXL. Een Fablab is een fabrication laboratory – of soms ook: fabulous laboratory.  Het is een multifunctioneel labo dat verschillende machines en tools ter beschikking stelt waarmee bijna om het even welk ontwerp kan gerealiseerd worden.  Of het nu gaat om een windmolen, een geavanceerde game-controller, een

Lees meer

Renovatie Koninklijk Conservatorium Brussel moet begin 2016 starten

Als alles goed verloopt zou de renovatie van het Koninklijk Conservatorium in Brussel begin 2016 moeten starten. De juridisch-financiële structuur van de drie overheden moet nog voor de verkiezingen van 2014 op tafel liggen. Dat hebben de bevoegde ministers van de federale, Vlaamse en Franse gemeenschapsregering woensdagavond gezegd tijdens de persconferentie.

Lees meer

Drie dienstverleningsprojecten met groene inslag zetten studenten aan het werk

Dankzij DAD-projecten kan een hogeschool samenwerkingen aangaan die zowel het onderwijs als de maatschappij ten goede komen. DAD staat namelijk voor diensten aan derden, waarbij het niet gaat om commerciële opdrachten, maar eerder om projecten van overheidsinstanties of in de culturele sector.

Lees meer

20% korting met je studentensportkaart

De Brusselse Studentensportkaart is er speciaal voor alle Brusselse studenten en biedt tal van voordelen:

Lees meer

Brahms op pianoforte?

Zoals voor de natuurhoorn had Brahms ook een uitgesproken voorkeur voor de late Weense pianoforte ten opzichte van de moderne vleugels die hem aangeboden werden. De prachtige instrumenten van Streicher werden ondanks deze grote nieuwe concurrentie nog tot het einde van de 19de eeuw helemaal volgens de Weense traditie met parallelle snaren en Prell-mechaniek gebouwd. De uitgesproken zangerigheid en kleurrijke registers vormen een duidelijk contrast met de meer uniforme klank van onze moderne concertvleugel. 

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel