november 2013

Studenten Erasmushogeschool Brussel brossen voor geldinzamelingsactie Filipijnen

Update 2/12: Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11, zal in naam van het platform Heropbouw Filipijnen komen spreken en het geld in ontvangst nemen.

Lees meer

De libretti in de Conservatoriumbibliotheek zijn nog niet gered, nog 2/3 te gaan...

Op donderdag 17 oktober startte het crowdfunding-project Boekensteun. Het Conservatorium is een van de tien laureaten die mag deelnemen aan dit project van het Departement Cultuur. Zij hebben vandaag (29/11) nog 17 dagen om 1300 euro in te zamelen om de libretti te restaureren. 34% werd tot nu toe bereikt. Help dus mee! Hieronder het hele verhaal over deze fijne boekjes.

Lees meer

Brusselse lerarenopleidingen reiken voor de zesde keer samen diploma’s uit aan de leerkrachten van morgen

Vanavond organiseren de Brusselse lerarenopleidingen van het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs (BEO) voor de zesde keer een gezamenlijke diploma-uitreiking voor hun afgestudeerden. Goede, gedreven en enthousiaste leerkrachten met een hart voor onze hoofdstad zijn meer dan ooit nodig. De Brusselse bevolking explodeert. Tegen 2020 zijn tien nieuwe basisscholen gepland, terwijl leerkrachten steeds moeilijker te vinden zijn.

Lees meer

Departement MMM lanceert veiling 'Filibrossen' voor Haiyan (21-21)

Update 2/12: Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11, zal in naam van het platform Heropbouw Filipijnen komen spreken en het geld in ontvangst nemen. Het departement Management, Media & Maatschappij organiseert op 3 december een veiling op de campus om geld in te zamelen voor de getroffen slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen. Ze zamelen diensten of goederen in van docenten en studenten die dan aan de hoogste bieder verkocht worden.

Lees meer

EhB begeleidt trainingslabo sensornetwerken in Vietnam

Joeri Gerrits, opleidingshoofd Toegepaste Informatica-Dig-X  en Kris Steenhaut (VUB) verbleven onlangs (eind november '13) in Vietnam in het kader van de afronding van een zeer succesvol ontwikkelingssamenwerkingsproject.

Lees meer

Dag van de Wetenschap was groot succes

Bijna tweeduizend mensen proefden zondag 24 november van de wetenschap op drie spectaculaire locaties in de hoofdstad. Zo stelden wetenschappers van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) hun onderzoek ten toon in een nationaal chemisch symbool: het Atomium. Nieuw tijdens deze derde editie waren de activiteiten op campus Jette, waar zowel de faculteit geneeskunde van de VUB als het UZ Brussel de deuren opende.  

Lees meer

RITS op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven

Ook dit jaar is het RITS vertegenwoordigd op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Zo zijn er maar liefst zeven films van het RITS geselecteerd in de categorie Vlaamse competitie voor fictiefilm en animatiefilm.De film Lillith die Maxim Stollenwerk realiseerde in zijn derde bachelor is tevens genomineerd voor de Humo Award.Alle eindwerken van het RITS worden samen met de films van het KASK, KHLIM en Sint-Lukas vertoond in het programma van de VAF Wild Card Competitie.

Lees meer

The Devils (1971) - Cinema Rits

2 Dec 2013 - 19:00
“The Devils” is een historisch horrordrama geregisseerd door Ken Russell met Oliver Reed en Vanessa Redgrave in de hoofdrollen. De film vertelt de op- en neergang van Urbain Grandier, een rooms-katholieke priester  die geëxecuteerd wordt wegens hekserij. De film won de prijs voor beste buitenlandse film op het festival van Venetië in 1971.    Cinema Rits - A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Lees meer

Studenten Toerisme ontvangen door Dordrecht, winnaar van de Citymarketing Trofee

Vorige week brachten de studenten Toerisme & Recreatiemanagement een bezoek aan Dordrecht, de stad die vorig jaar de nationale Citymarketing Trofee heeft gewonnen. In het kader van de vakken Citymarketing en Leisure- en recreatiemanagement werden ze ontvangen door de toeristische beau monde van de Nederlandse stad.

Lees meer

Crosstalks VUB voorgezeten door EhB: 3D-printing: socio-economic driver and ecological bliss?

28 Nov 2013 - 12:01
Additive manufacturing or 3D-printing is challenging the classical production and the supply chain model through the redistribution of jobs and the reduction of transport and stock. Yet, before 3D printing reaches a mass market, both businesses and governments are called to account for setting new standards in materials, competition and intellectual property to guarantee a sustainable infrastructure and an ecological bliss.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel