januari 2014

Leendert De Vis brengt nu zondag show over Burt Bacharach in Sint Pieters Leeuw

De gloednieuwe productie WALK ON BY ging afgelopen weekend in première voor een nokvolle theaterzaal in Diepenbeek. De reacties van pers en publiek achteraf waren unaniem: "De manier waarop de hits van Bacharach worden geïntegreerd in het scenario is zonder meer geslaagd te noemen. Op geen enkel moment komt het script geforceerd over of lijken de liedjes niet op hun plaats binnen het verhaal. Een nostalgische ervaring voor het wat oudere publiek, een boeiende kennismaking met een muzikale grootheid voor de jongeren in de zaal." (Bekijk de volledige recensie op www.mscl.be)

Lees meer

Summer School RITS nodigt scenarioschrijver José Rivera uit voor 2 masterclasses

José Rivera, is een geliefd mentor van de Sundance lab en een gerenommeerd theater- en scenarioschrijver ( o.a. van Walter Salles’ “The Motorcycle Diaries” en “On The Road”). Hij woont en werkt in New York. In april en juni van dit jaar zal hij 6 geselecteerde scenaristen/filmmakers begeleiden met de ontwikkeling van hun scenario.
 

Lees meer

Mind Trip van RITS-alumnus Sander Van Kessel geselecteerd voor ANIMA 2014

De korte animatiefilm Mind Trip van Sander Van Kessel is geselecteerd voor het Animatiefilmfestival ANIMA 2014. Sander Van Kessel studeerde in 2013 af aan het RITS aan de afdeling Animatie.
 
Credits: Regie, scenario, animatie, DOP, sound design, montage, special effects: Sander van Kessel; Muziek: Marc Linssen Synopsis: Toby ligt in een coma en zijn bewustzijn zit opgesloten in een droomwereld. Zijn vriendin helpt hem zijn weg terug te vinden.

Lees meer

Bachelor Montage neemt deel aan onderzoeksproject 'Nordic Light'

Sven Vilain en Patrick Geeraerts zullen deelnemen aan het onderzoeksproject 'Nordic Light' van de firma Limecraft. Samen met de derdejaarsstudenten van de professionele Bachelor Montage zullen ze de browsergebaseerde pre-productionele werkmethode 'Flow for Factual' uittesten.

Lees meer

Een diploma Sociaal Werk van de EhB? Dan bezit je kritische zin en massa’s stielkennis!

Wanneer EhB een accreditatie ontvangt, zetten we de opleiding in kwestie graag in de verf. Zo’n visitatierapport is immer een uitstekende doorlichting van de opleiding en een perfect uitgangspunt voor een gesprek met het opleidingshoofd. Dit keer gaan we dus op bezoek bij Sociaal Werk, een opleiding dit teruggaat tot 1921 en die momenteel een 200 studenten telt. We interviewen Luc Celis, zelf alumnus van het Hoger Instituut voor Sociaal en Kultureel Werk - Arbeidershogeschool (HISKWA), dat later fusioneerde tot EhB.

Lees meer

Nieuws van de VUB: Leerstoel over Brussel: Stad van kennis en onderzoek

De Vrije Universiteit Brussel, deMens.nu en UPV nodigen u uit voor ‘Stad van kennis en onderzoek’, in het kader van de Leerstoel Calewaert ‘Brussel, wereldstad in wording’. Leerstoelhouder prof. Eric Corijn buigt zich in deze aflevering over de positie en potentie van Brussel in de kenniseconomie, het onderwijs en het onderzoek. Het evenement vindt plaats op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, in de promotiezaal op dinsdag 11 februari 2014 om 19:00 uur.

Lees meer

Animatiefilm van Ritsstudent uitgezonden op OP12

Tvzender OP12 zendt maandag 27/1 de kortfilm 'Rebird' van ritsalumnus Koen De Gussem (24) uit. Zijn 4,5 minuten durende animatiefilmpje werd eerder bekroond als beste film in het OP12-festival. Koen verrast de kijker met een verhaal over een gevangene die op een mysterieuze manier uit een cel geraakt. De film was zijn afstudeerproject aan het RITS en is al voor tal van festivals geselecteerd geweest. Bovendien is Koen met z'n muzikale band Delta Crash ook geselecteerd voor Humo's Rock Rally, met een voorronde in de Cactus in Brugge op zaterdag 8 februari.

Lees meer

Nieuws van de VUB: workshop werken met interculturele / internationale studenten

Werk je vaak met internationale studenten of met studenten met een andere culturele achtergrond? Dan weet je ongetwijfeld dat er al eens misverstanden kunnen ontstaan bij het communiceren. Wil je beter kunnen omgaan met studenten met een andere nationaliteit of cultuur, dan kun je je inschrijven voor een gratis workshop van onze associatiepartner, de Vrije Universiteit Brussel. Datum: 5, 6 en 7 februariTijd: van 9.30u tot 12.30uWaar: Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Elsene, D.2.14Deelname is gratis

Lees meer

EhB-nieuwjaarsconcert 2014: de foto's

Prachtige muziek, een volle zaal en een warme sfeer: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2014. Op het podium van de concertzaal stond het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium Brussel (zowel op het podium als tijdens de receptie behoorlijk 'in vorm', zoals u ziet op de foto's), goed voor zowat 100 musici onder leiding van Lucas Vis. Op het programma:

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel