februari 2014

Gezamenlijk memorandum van Vlaamse universiteiten en hogescholen

Het hoger onderwijs vervult een steeds belangrijkere rol in onze complexe kennissamenleving. Voor het eerst komen alle universiteiten en hogescholen naar buiten met een gezamenlijk memorandum in de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Ze willen op die manier tonen dat ze samen hun schouders willen zetten onder de uitdagingen die hen wachten, maar ook dat ze eensgezind duidelijke vragen stellen aan de toekomstige beleidsmakers.

Lees meer

Opleiding Sharepoint voor personeel EhB

Het intranet van EhB op basis van SharePoint krijgt binnenkort een nieuw uitzicht. De upgrade zal plaatsvinden tussen vrijdag 7 maart en zondag 9 maart . Niet alleen het uitzicht van SharePoint verandert. Ook enkele veel voorkomende handelingen zullen iets anders verlopen. Er zal dan ook een handleiding worden rondgemaild waarin de voornaamste wijzigingen staan uitgelegd.

Lees meer

Bezoek studenten Verpleegkunde aan Flanders Fields (Ieper)

22 Mei 2014 - 10:00 - 23 Mei 2014 - 10:00
Studenten Verpleegkunde gaan op studiebezoek naar het museum In Flanders Fields in Ieper. Daar loopt een tentoonstelling loopt over ‘soldaten en ambulances’ over hoe de zorgverlening en de taken van de verpleegkundige eruit zagen 100 jaar geleden. Er gaan meer dan 100 studenten mee.

Lees meer

Erasmushogeschool ontvangt opnieuw Brusselse kansarme kinderen van Het Toekomst Atelier

Dankzij het ToekomstATELIERdelAvenir van Sofie Foets krijgen Brusselse kansarme kinderen  een inkijk in de wereld van de verpleegkunde. Concreet bezoeken de kinderen een aantal zaterdagen na elkaar professionals om kennis te maken met gepassioneerde experts uit een breed scala van vakgebieden.

Lees meer

Collega's Verpleegkunde gaan fietsen voor ThinkPink: help hen aan geld!

Vergeet de voorjaarsklassiekers. Deze keer supporteren wij voor de Ladies Only Plus 2014. Van 28 mei tot en met 1 juni ’14 leggen docenten/verpleegkundigen Gitta Moriaux en Nancy Papaert 320km af met de fiets, ten voordele van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

Lees meer

Legally Blonde, de nieuwste productie van de opleiding Musical

Studenten 3de en 4de bachelor Musical halen Broadway naar Brussel. Na de daverende aanwezigheid van onze studenten in Stany Crets’ Assepoester, het tamelijk ware verhaal, werd al snel duidelijk dat de volgende productie in huis een enorme klapper moest zijn. We zijn dan ook uiterst verheugd te kunnen aankondigen dat de afdeling er in geslaagd is om als eerste deze ware hit - op zowel West End als Broadway - naar België te halen. Eind maart 2014 spelen onze studenten voor jullie…

Lees meer

Aanvraagformulieren voor Erasmusprojecten 2014-2015 staan online

Als student in het hoger onderwijs heb je diverse mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. De bekendste is de Erasmusmobiliteit naar één van de Europese partnerinstellingen van de Erasmushogeschool Brussel. De nieuwe aanvraagformulieren voor enkele maanden studeren in het buitenland staan nu online op onze site.  

Lees meer

Nieuwe opleiding Idea & Innovation Management klaar voor lancering

 “Het geheel is meer dan de som der delen”, “ambitieus, maar op niveau van een professionel bachelor”, “dynamiek en bevlogenheid van de docenten”, “stevige opleiding is neergezet”, … dit en meer staat in het Toetsingsrapport van Idea & Innovation Management, dat de NVAO ons vorige week overmaakte.

Lees meer

EhB werkt mee aan vakevenement Hotellotop

HotelloTOP heeft als doel alle alumni in kaart te brengen en te blijven volgen (track&trace) en hen via diverse netwerkmomenten en evenementen op informele wijze een platform te bieden voor gedachtenuitwisseling en onderling zaken doen. De grote succesfactor van HotelloTOP is de band die ontstaan is vanwege de gezamenlijke hotelschool achtergrond, waarbij het ‘gunnen’ van de business een grote rol speelt.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel