maart 2014

Acht studenten van EhB naar Congo voor Maono-project

Zondagavond 30 maart zijn 11 studenten samen met UCOS-begeleider Nathalie vertrokken naar Lubumbashi. Vijf van hen zijn MMM studenten, drie Rits en de rest VUB. Ze komen daar maandagmiddag aan en worden er ongetwijfeld warm verwelkomd door hun Lushois collega-studenten.

Lees meer

De gegevens over de toelatingsproeven RITS staan online

De details over de toelatingsproeven voor de kunstopleidingen van het RITS staan online.  Omdat het herhalen van al die gegevens hier niet echt veel bijbrengt, kun je hieronder doorklikken voor de informatie. 

Lees meer

Studiedag voor docenten: 'Technologie, educatie en duurzaamheid'

29 april - Studiedag 'Technologie, educatie en duurzaamheid' Tijdens deze studiedag belichten we de link tussen technologie, educatie en de transitie naar een duurzame samenleving. We zoeken samen naar visies over hoe technologische evoluties de maatschappelijke structuren beïnvloeden. We staan ook stil bij de manier waarop dit in educatie en communicatie (leerplichtonderwijs, hoger onderwijs, media,…) een plaats kan krijgen.

Lees meer

Nieuws van de VUB: VUB ontving partijvoorzitters voor groot debat over toekomst van Brussel

De Vrije Universiteit Brussel organiseerde op donderdag 3 april een debat tussen de Vlaamse partijvoorzitters.  Wouter Beke (CD&V), Bruno Tobback (sp.a), Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Wouter Van Besien (Groen) kruisten de degens over de toekomst van Brussel. De N-VA zorgde voor een vervanger van voorzitter Bart De Wever. De prangende vraag die de partijvoorzitters kregen voorgelegd, luidde: wie laat Brussel wel/niet los? Het debat was de apotheose van de Calewaert-leerstoel over ‘Brussel, wereldstad in wording’.

Lees meer

Brusselweek van Br(ik en Muntpunt

23 Apr 2014 - 08:00 - 30 Apr 2014 - 17:00
Van woensdag 23 april tot woensdag 30 april organiseert Br(ik samen met Muntpunt een Brusselweek. Tijdens die week openen al de Brusselse (Nederlandstalige) hoger onderwijsinstellingen de deur en worden er bijzondere activiteiten georganiseerd om de hoofdstad als studentenstad in de kijker te plaatsen. In Muntpunt, het belevingscentrum aan het Muntplein, worden  de geïnteresseerden opgewacht en geïnformeerd over al de initiatieven. Meer info over het volledige programma volgt eerstdaags.  

Lees meer

Generation Un'Healthy: Bronksevenement over gezond leven door studenten Communicatiemanagement

  Tijdens het BRONKS XL festival in april 2013 stopte Bronks het volledige BRONKSgebouw in de prijzenkast. Wie een professionele jury kon overtuigen van zijn of haar droom of ideeën won voor 24u het gebouw om deze waar te maken. Winnares Sanne Velthof organiseert nu met Generation Unhealthy een evenement dat jongeren wil informeren en sensibiliseren over een gezonde levensstijl. Het is uiteidnelijk een afstudeerwerk geworden van twee studenten Communicatiemanagement.

Lees meer

Karaoke XL

3 Apr 2014 - 20:00
Karaoke XL was vorige jaar een overdonderend succes, kon je er toen niet bijzijn? Geen probleem want XL Air, dé Brusselse studentenradio bij uitstek, organiseert op donderdag 3 april een tweede editie in het Rits Café. Smeer alvast je stembanden, memoriseer je favoriete songteksten en laat ons meegenieten van je zangtalent. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Voor meer informatie klik hier Met de steun van Stuvo EhB.

Lees meer

Rockrace - Voorronde °6

26 Maa 2014 - 19:00
Halve finale Rockrace // woensdag 26 maart // 19u De voorrondes zijn afgelopen en de deelnemers van de laatste halve finale zijn bekend. Bonfire Lakes, Tangerine en The Geraldines strijden voor een plek in de halve finale op het podium van de AB Club.  Ook jouw mening telt, want elke bezoeker mag zijn stem uitbrengen.  Line up:19u - Bonfire Lakes20u - Tangerine 21u - The Graldines 

Lees meer

Science Bar Brussels: Martens M.D.

22 Apr 2014 - 18:00
"Scalpel, STAT!” Onze favoriete ziekenhuisseriepersonages in House MD hebben die woorden allemaal al eens in de mond genomen. Ziekenhuisseries zitten vol met medische termen, vreemde diagnoses en complexe operaties. Maar hoe geloofwaardig is dat allemaal? Prof. Geert Martens, klinisch bioloog én expert in het duistere gebied van de metabole stoornis, vertelt het je in deze filmische Science Bar! Jouw favoriete ziekenhuisserie wordt door de kritische geest van professor Martens onder de loep genomen en uitvoerig van commentaar voorzien. 

Lees meer

Eerste EhB-infodag was een succes. Op naar de volgende!

De eerste infodag van EhB was meteen een groot succes. Tientallen studiekiezers zakten zaterdag 22 maart af naar de vijf campussen die hun deuren openzetten. En ook de eerste inschrijvingen zijn een feit.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel