april 2014

Symposium over meertalig onderwijs dankzij studenten Office Management

7 Mei 2014 - 18:30
Op woensdag 7 mei 2014 organiseert het Meertalig Atheneum Woluwe, in samenwerking met de studenten 3de jaar Office Management van de Erasmushogeschool Brussel, een symposium over meertalig onderwijs. Schrijf je vandaag nog in via deze website.

Lees meer

Webpagina over lanceringsevent Idea & Innovation Management

Op donderdag 24 april jl. werd de nieuwe opleiding Idea & Innovaion Management voorgesteld aan pers en publiek. Deze zeer praktijkgerichte opleiding richt zicht tot jongeren die een fundamentele bijdrage willen leveren aan innovatieprocessen en change management in zowel de profit- & non-profitsector. De ambitie is om jongeren op te leiden tot screeners, challengers en facilitators van innovatie en om dat te doen in een onderwijsvorm die op zich ook nogal wat grenzen verlegt.

Lees meer

Reportage studenten Journalistiek brengt grootschalig zwartrijden-probleem aan het licht

De studenten Journalistiek posteerden zich enkele uren in de Brusselse metrostations en filmden het wel en wee aan de MIVB-poortjes die relatief recent geïnstalleerd werden. Helaas stelden ze vast dat de poortjes het probleem met zwartrijden niet oplossen. Tot honderd mensen per uur en per station glippen mee door de poortjes in metrostations en betalen dus niet voor hun rit.  De reportage werd opgepikt door onder meer:

Lees meer

EhB te gast bij Microsoft

De Erasmushogeschool Brussel werd donderdag vertegenwoordigd door ICT-hoofd Philippe Van Laethem en student Hadrien Van Durme tijdens een panelgesprek omtrent over onze overstap naar Office 365, hetgeen live wereldwijd werd uitgezonden. EhB was uit een wereldwijde pool van 15 kanshebbers gekozen als 'best pratice', als voorbeeld voor de rest.

Lees meer

Netwerkevent Pedagogie van het Jonge Kind

14 Mei 2014 - 14:00
De eerste lichting afgestudeerden van de gloednieuwe opleiding Pedagogie van het Jonge Kind betreedt het werkveld. Dit kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Arteveldehogeschool, Erasmushogeschool, Karel de Grote-Hogeschool samen met Kind & Gezin nodigen u graag uit om in aanwe-zigheid van enkele beleidsmakers dit feestelijke event te vieren. Programma  14h: Onthaal met koffie Lezingen afwisselend met stagegetuigenissen

Lees meer

Communicatiemanagement ontvangt top Europese docenten voor International Day

Woensdag 30 april vindt de 7e editie van de International Day plaats op de Erasmushogeschool Brussel (departement Management, Media & Maatschappij). Het is een evenement waarop verschillende Europese gastdocenten worden uitgenodigd op de campus om een les te komen geven aan de studenten Communicatiemanagement van het tweede jaar.

Lees meer

Nieuwe bacheloropleiding ‘Idea & Innovation Management’

Erasmushogeschool Brussel speelt in op groeiende nood aan innovatieprofessionals

Lees meer

Combineer onze infodag met een Br(ik Fietstour!

Op 26 april houden deze departementen een infodag: Design & Technologie (10-16u) Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur (9-13u) Management, Media & Maatschappij (10-14u) Onderwijs & Pedagogie (10-16u) Onze infodag valt midden in de Brusselweek, georganiseerd door Br(ik en Muntpunt samen met de onderstellingeninstellingen. Daardoor kun je onze infodag combineren met een ontdekkingstocht op de fiets, georganiseerd door Br(ik. Van 14 tot 17u vertrekken er begeleide toers aan Muntpunt.

Lees meer

Docent Multec met installatie over datavisualisatie in British Library

Voor een internationaal onderzoeksproject ontwikkelde Wouter Van den Broeck, docent bij de opleiding Multimedia & Communicatietechnologie (Multec), een interactieve datavisualisatie-installatie genaamd "Epidemic Planet". Deze installatie wordt momenteel getoond in een tentoonstelling "Beautiful Science: Picturing Data, Inspiring Insight" in de British Library. We citeren zijn 'web hub' :

Lees meer

Brusselse studentenraden schrijven memorandum aan politici

  De studentenraden van de Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool-Universiteit Brussel, de Vrije Universiteit Brussel en de LUCA school of arts in Brussel hebben een gezamenlijk memorandum opgesteld voor de verkiezingen van het Brussels hoofdstedelijk parlement. Het doel is om van Brussel een echte studentenstad te maken.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel