mei 2014

Weekblad Agenda zet dramastudenten RITS in de kijker

Het weekblad Agenda, de cultuurbijlage van Brussel Deze Week, zet de afstudeerprojecten van de studenten Drama in de kijker in het nummer van eind mei. Gorgos Ocloo, Remah Jabr, Tomas Pevenage en Julie Delrue staan samen in een stuk van Bernard-Marie Koltès, en geven daarenboven een eerste proeve van eigen werk.

Lees meer

Ontvang ook de nieuwsbrief 'Rits Bottelarij' van onze drama-opleiding

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van onze dramastudenten en -docenten, volg dan de nieuwsbrief die met grote regelmaat verzonden wordt. Hierin staan de toonmomenten mooi opgelijst, maar ook de prijzen die de studenten in de wacht slepen worden uiteraard uitgelicht.

Lees meer

Studenten Multec stellen hun multimediale installaties en apps voor

De eerste generatie studenten van Multec, de nieuwe bachelor Multimedia en communicatietechnologie van het departement Design en Technologie, ronden momenteel met drie intense integration-projectweken de laatste lesweken af van het tweede deeltraject.

Lees meer

Herinnering oproep voor inzendingen voor logo feestelijke opening EhB

De creatieve inzendingen stromen binnen voor de wedstrijd om de visual van de feestelijke opening van de EhB te ontwerpen. Ben je student of personeelslid en wil je kans maken op 250 euro, dan kan je nog je visual, foto en/of logo indienen tot 2 juni. De winnende visual wordt gebruikt in alle communicatie van de feestelijke opening op 25 september 2014..  Lees er ons eerdere bericht nog eens op na.

Lees meer

Musical Romeo & Julia - De wrede vete, op muziek van Adele

5 Jun 2014 - 20:00 - 14 Jun 2014 - 20:00
6 Jun 2014 - 20:00
7 Jun 2014 - 20:00
8 Jun 2014 - 14:30
9 Jun 2014 - 20:00
11 Jun 2014 - 20:00
12 Jun 2014 - 20:00
13 Jun 2014 - 20:00
14 Jun 2014 - 20:00
Het beroemde en tragische verhaal van de twee geliefden uit Verona, doorspekt met nummers van Adèle. Veel introductie heeft het hartverscheurend verhaal van Romeo & Julia niet nodig. Het is ondertussen werelderfgoed geworden. Reeds talloze variaties en bewerkingen zijn ontstaan en gebaseerd op deze ultieme love-story.

Lees meer

Nieuwe pdf-brochure Afgestudeerd? Wat nu! staat online

Op de website alumni.ehb.be vind je als student of (toekomstige) oud-student heel wat informatie over mogelijke stappen na de studies. Met je diploma hoger onderwijs op zak sta je namelijk voor een nieuwe fase in je leven. Ga je nog verder studeren, heb je al werk gevonden of ga je pas binnenkort op zoek naar een job? Dan zit je ongetwijfeld nog met een aantal vragen en met deze webpagina's helpen we je op weg.

Lees meer

Deben Van Dam op de filmbus van het Internationale Studentenfilmfestival van Tel Aviv

Deben Van Dam vertegenwoordigt het RITS op de filmbus van het Internationale Studentenfilmfestival van Tel Aviv. Verschillende studenten, zowel van Israëlische filmscholen als studenten van gerenommeerde internationale filmscholen zoals La Femis (F), Columbia University NY (VS), NFTS (UK), Stockholm Academy of Arts (S), RITS (B) … reizen van 21 tot 27 mei een week lang doorheen Israël om hun films te vertonen. De studenten organiseren Q&A's en geven onderweg ook workshops aan de lokale jongeren.

Lees meer

Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire voor RITS-alumni Lennart Stuyck en Ruben Vermeersch

Tijdens DOCVILLE ging de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire dit jaar naar 'What About Eric'?' waarin regisseurs Lennart Stuyck (alumnus documentaire) en Ruben Vermeersch (alumnus film en schrijven) de energieke Eric Kabongo volgen, een jonge Congolese Belg die droomt van een carrière in de muziekindustrie. 'What About Eric?' ging donderdag in een overvolle zaal in wereldpremière op DOCVILLE. Lennart Stuyck en Ruben Vermeersch werkten al eerder samen voor de korte bekroonde documentaire 'Les Invisibles'.

Lees meer

Symposium: Eerste hulpverlening: leerstrategieën en werkvormen

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel nodigt medewerkers binnen de scholen van harte uit op het mini-symposium “Eerste hulpverlening: leerstrategieën en werkvormen” op vrijdag 6 juni 2014.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel