juni 2014

EhB organiseert fuif voor toekomstige studenten

Op woensdag 25 juni organiseerde de EhB een fuif in het Rits Café specifiek voor studenten die overwegen aan de EhB te studeren. Onder de noemer 'Taste the Good Life' ontving het 'prestudenten'-feestje dj's van XL Air, zoals daar zijn Etna, XL beats live & Koffie Verkeerd. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg het Brusselse studentenleven verkennen. De datum werd gekozen omdat de examens voorbij zijn en de meeste scholieren hun resultaten afwachten. Hieronder enkele sfeerfoto's.        

Lees meer

Startbrochure voor nieuwe studenten 2014

De EhB maakt jaarlijks een startbrochure die nieuwe studenten door de eerste momenten heen helpt en die bovendien nuttige adressen en weetjes geeft. Zij krijgen deze bij de inschrijving, samen met nog heel wat nuttige informatie. Per opleiding staat er bijvoorbeeld vermeld wanneer de onthaalmomenten georganiseerd worden. Enkele andere interessante data geven we hier ook al eens mee:

Lees meer

Ritsstudentes winnen Debuutprijs in Amsterdam

Afgelopen weekend werd in het Compagnietheater in Amsterdam de succesvolle 25ste editie van het International Theatre School Festival afgesloten met de Awards Show waar zeven prijzen werden uitgereikt aan de afstuderende talenten.

Lees meer

Nog een jaartje aan de EhB? Nu al online herinschrijven.

Studeerde je vorig jaar al aan Erasmushogeschool Brussel en doe je er nog een jaartje bij? Dan moet je je online herinschrijven. Log in met je studentenmailadres en paswoord en klik op het iBaMaFlex-icoon. In iBaMaFlex kies je de module 'Mijn herinschrijvingsaanvraag' en volg je de stappen op het scherm.

Lees meer

Fijne zomervakantie!

De examenresultaten zijn bekend, de leslokalen sluiten stilaan de deuren, ... Het is vakantie! Uiteraard feliciteren we alle afgestudeerden met hun diploma, en wensen we de studenten met tweede zit veel succes bij het studeren deze zomer. Ook de studenten uit de lagere jaren wensen we een fijne zomervakantie en waar nodig veel sterkte bij het studeren in augustus. Vergeet niet je her in te schrijven! Tot in september!    

Lees meer

Conservatorium partner van internationale conferentie muziekbibliotheken en -archieven

Midden juli ontvangen de muziekbibliotheken van het Koninklijk Conservatorium Brussel, en van de conservatoria van Gent en Antwerpen over de 300 professionals voor een internationale conferentie over deze specifieke tak van archivering en bibliotheekexpertise.

Lees meer

Fablab Junior toert langs speelpleinen

Lasersnijden en 3d printen voor elke nieuwsgierige tiener Deze zomer komt het mobiele Fablab Junior op maar liefst 50 speelpleinwerkingen langs. Dit fabuleuze laboratorium laat dan zo’n 1500 kinderen kennismaken met techniek, wetenschap en kunst. Ze gaan zelf een ontwerp maken en deze realiseren met state of the art apparatuur, zoals een lasersnijder of een heuse 3D printer.

Lees meer

Tips moeten burn-out bij verpleegkundigen helpen te voorkomen

Met een minisymposium op maandag 30 juni wil de Erasmushogeschool Brussel (EhB) verpleegkundigen bewust maken voor het gevaar van een burn-out. Het erkennen van burn-out en het herkennen van de eerste signalen zijn de beste preventieve maatregelen. 12,4% van de Belgische verpleegkundigen vertoont namelijk een risico op burn-out en 6,9% van hen heeft er een. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven in samenwerking met de Belgische Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDEWE).

Lees meer

Advanced Starter Seminars - Launch Event

25 Sep 2014 - 18:00
From innovative idea to company - VUB (Advanced) Starter Seminars Interested in a basic or more advanced course on business economics, management and (technology) entrepreneurship?

Lees meer

Nieuw opleidingshoofd voor de richting muziek

Deze week is bevestigd dat mevrouw Kathleen Coessens vanaf volgend academiejaar opleidingshoofd muziek wordt aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Zij volgt Eric Van Leuven op die steeds op een doortastende manier en met grondige kennis van zaken de opleiding muziek met afstudeerrichtingen klassiek, jazz, historische instrumenten, compositie en schriftuur door vele nieuwe structuren en regelgevingen heeft geloodst. Wij wensen Eric te danken voor zijn jarenlange inzet en toewijding aan onze school.
 

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel