augustus 2014

Studenten Toerisme & Recreatiemanagement verzorgen ontspanning van 39 koren

Studenten van onze Toerisme & Recreatiemanagementopleiding helpen bij de organisatie van het toeristisch programma van het herdenkingsproject ‘1000 voices for peace’.

Lees meer

Tv-Brussel bezoekt departement Design & Technologie

TV-Brussel koppelde ons persbericht over de stijgende inschrijvingscijfers aan de berichten van Agoria over de nood aan informatici. Om die reden bracht de Brusselse zender TV-Brussel op 28 augustus een bezoek aan ons departement Design & Technologie. Zij spraken met directeur Frank Lanssens die hen rondleidde in het Fablab. Lanssens bevestigde nogmaals het succes van de opleidingen Toegepaste Informatica en Multimedia & Communicatietechnologie. Ook de plannen voor het nieuwe medialab met de modernste apparatuur werden uit de doeken gedaan.

Lees meer

Forse stijging studentenaantallen Erasmushogeschool Brussel

20% meer inschrijvingen na eerste inschrijvingsweek

Lees meer

Nieuwe voordelen voor alumni

Op de website www.ehb.be/alumni werden een reeks nieuwe voordelen toegevoegd voor de afgestudeerden van de Erasmushogeschool. Zo zijn er een heel aantal uitgevers die hun magazines en boeken met korting aanbieden. Sanoma, Lannoo en Roularta magazines hebben telkens een speciaal tarief voor EhB-alumni. Ook My Culture, de site die tickets van Music Hall in de Stadsschouwburg en de Zuiderkroon Antwerpen, in Capitole Gent en in Vorst Nationaal verkoopt, biedt interessante kortingen aan.

Lees meer

Dagelijks EhB-persoverzicht weer online via SharePoint

De vakantieonderbrekeing is voorbij, vanaf vandaag staan de persoverzichten weer online voor het personeel van de EhB. Samen met de associatiepartner VUB maakt de EhB al jaren dagelijks twee persoverzichten. In het "Persoverzicht Universitaire Associatie Brussel" worden alle artikels weergegeven die het hebben over de VUB, de UAB of de EhB. In het "Persoverzicht beleid, onderwijs en onderzoek" worden dagelijks de artikels geselecteerd over de onderwijsactualiteit, maar ook over prestaties van de concullega's.

Lees meer

Schrijf je in voor onze feestelijke opening!

De Erasmushogeschool Brussel, de heer Bart De Schutter, voorzitter van de Raad van Toezicht en de heer Luc Van de Velde, algemeen directeur nodigen u hartelijk uit op de feestelijke opening van het academiejaar 2014 - 2015 op donderdag 25 september om 11 uur op Campus Kaai, Nijverheidskaai 170 - 1070 Anderlecht. Wim Helsen is uw gastheer.

Lees meer

Zin om bij EhB te komen werken? Check onze vacatures!

Een nieuw academiejaar staat voor de deur, en dat betekent dat we op zoek zijn naar heel wat nieuwe collega's! Zowel in onze Schools of Arts als op de professionele departementen zijn er vol- en deeltijdse functies in te vullen. Wil je er meer over lezen, ga dan naar http://www.erasmushogeschool.be/over-ehb/vacatures en lees er alle details over. En misschien is dit berichtje wel de start van een nieuwe carrière!

Lees meer

Brussel Brost klaar voor start academiejaar

Naar goede gewoonte organiseert Brik het studentenfeest Brussel Brost, en wel op donderdag 25 september, eveneens de dag van de feestelijke opening van de EhB. En dat hoeft geen bezwaar te zijn, want beide events sluiten perfect op elkaar aan!

Lees meer

Studenten Multec maken app AsseSEAble voor Westkans

in Nieuwpoort werd op 19 augustus AccesSEAble gelanceerd tijdens een persvoorstelling. Deze applicatie voor mobiele toestellen werd ontwikkeld door studenten van de opleiding Multec van EhB in opdracht van Westkans. In de app vinden gebruikers een overzicht van de beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust, gebaseerd op gedetailleerde informatie uit de Toegankelijk Vlaanderen-databank. Er zijn heel wat zoekmogelijkheden: op gemeente, postcode of naam van de zaak; een overzicht per gemeente of een overzicht op kaart.

Lees meer

Win tot €500 en eeuwige roem met de Popthesisprijs van Poppunt

Schreef je afgelopen academiejaar een bachelor- of masterscriptie over (pop)muziek of het brede muzieklandschap? Ding dan mee naar de Popthesisprijs van Poppunt en win 250 of 500 euro en eeuwige roem! Het concrete onderwerp doet er niet toe, of je nu vanuit een juridische, wetenschappelijke, communicatieve, pedagogische, … invalshoek schrijft. Alles is mogelijk … maar let op: inschrijven kan maar tot 12 september 2014!

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel