september 2014

Frank Noten nieuwe directeur departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel

De Raad van Toezicht van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) heeft maandag 29 september groen licht gegeven voor de aanstelling van Frank Noten als directeur van haar departement Onderwijs & Pedagogie.

Lees meer

Stel u nu kandidaat voor de Departementsraad van Design & Technologie

U bent verbonden aan het departement Design & Technologie (DT)? Dan kunt u zich nog tot dinsdag 14.10.2014 (9.30u) kandidaat stellen voor een mandaat in de Departementsraad.

Lees meer

Wedstrijd voor creatieve, ondernemende studenten en alumni

.be creative is een nationale wedstrijd die de ondernemersgeest bij jongeren wil aanwakkeren door hen de kans te geven België te vertegenwoordigen aan de hand van zijn producten en diensten. Misschien is dat wel iets voor onze studenten? 

Lees meer

Achtduizend studenten trappen het Brusselse academiejaar af

Brussel Brost, het feestelijk startschot van het Brusselse academiejaar, vierde donderdag haar vijfde verjaardag en dat zal Brussel geweten hebben. Onder een heerlijk nazomerzonnetje stroomden achtduizend studenten toe op de Akenkaai om er te vieren dat ze in Brussel studeren, om nieuwe vrienden te maken, gewoon te relaxen en vooral om te dansen. Heel veel te dansen.

Lees meer

Programma Cinema Rits in oktober

Op maandag 29 mei om 19u opent CINEMA RITS haar filmseizoen 2014-2015. Je bent van harte welkom in CINEMA RITS, Dansaertstraat 70, 1000 Brussel.  Het toegangsticket kost 2 euro voor studenten en personeelsleden van de Erasmushogeschool. Elke filmavond krijgt u een gratis inleiding cadeau en na de filmvoorstelling is er ruime gelegenheid tot gezellig napraten in het RITScafé. 

Lees meer

EhB opent met heuse show het academiejaar 2014-2015

Wim Helsen was uitgenodigd als gastspreker, een jazz combo zorgde voor de muziek, en grote lichtbollen reageerden op het applaus van het publiek... dit keer stonden de departementen Management, Media & Maatschappij en Design & Technologie in voor de organisatie en het mocht gezien worden!

Lees meer

Brusk, het jongerenprogramma van tvbrussel, neemt kijkje op bootcamp Idea & Innovation Management

Deze week openden alle opleidingen van de Erasmushogeschool Brussel de deuren, maar een innovatieve opleidinging zou haar naam niet waard zijn als ze dat niet net een beetje anders zou doen. En ja, Idea & Innovation Management start met een bootcamp in Factory 40 in Vorst.  75 nieuwe studenten kwamen wat onwennig de deur binnen, maar de originele aanpak en bijzondere sfeer stelden hen al snel op het gemak.

Lees meer

Rits, Kask en Campo organiseren theater-Summer School in Gent

22 september is de vijfde editie van de Summer School gestart in CAMPO Gent. Een week lang nodigen we elke dag twee artiesten uit die de deelnemers gedurende 1 dag meenemen in hun artistieke werk, onderzoek en atelier. Na vijf dagen hebben de deelnemers 5 verschillende artiesten van dichtbij leren kennen. Deze ontmoeting levert een gesprek op, zowel tussen deelnemers en artiest als tussen de deelnemers onderling. 

Lees meer

Ere-docent André Van Driessche overleden

Met droefheid delen wij u mee dat André Van Driessche vorige week op 19 september na een lange ziekte overleden is. Jarenlang was hij de trekker van de hoornklas aan het KCB en heeft op die manier de hoorn in België op de kaart gezet. Op dit moment zitten Belgische en buitenlandse orkesten vol met zijn ex-studenten, zo drukt hij een onmiskenbare stempel op de volgende generaties hoornisten. Niet voor niets werd hij de „wonderdokter” genoemd. 

Lees meer

Een internationale ervaring is goed voor je carrière

Jongeren die in het buitenland studeren of een opleiding volgen, verwerven niet alleen specifieke vakkennis, maar versterken ook belangrijke vaardigheden die door werkgevers zeer gewaardeerd worden.

Lees meer

Recentste foto's van de Erasmushogeschool Brussel