Abattoir Fermé

22 Okt 2008 - 02:00
24 Okt 2008 - 02:00

Op uitnodiging van IDeA, het onderzoeksplatform van het departement RITS van de Erasmushogeschool Brussel, was Abattoir Fermé in de lente van 2008 artist in residence in de hogeschool. In die tijd zette Abattoir een onderzoeksproject op poten waarin media als film en TV voor een theatrale kar werden gespannen, met als doel een nieuwe mengvorm te genereren. Wat als het bronnenmateriaal uit het Abattoir-archief uit de vertrouwde context van de repetitieruimte of theaterzaal wordt gerukt en filmisch wordt herdacht?

Cinérama is het resultaat van dit onderzoeksproject. Op het programma staan kortfilms zoals No Show, met Manou Kersting, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert en Mieke Laureys, geïnspireerd op het theaterstuk 'Lulu' van Wedekind; Testament, met Kirsten Pieters, Pepijn Caudron en Chiel van Berkel, gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling van Abattoir Fermé uit 2006; The Interdimensional Polygamist met Stefan Lernous en Kirsten Pieters; Sweeter than Roses, een bacchisch ritueel met een schare meisjes uit het slachthuis; The House of The Seven Screams, een trailer van een vroeg werk van de legendarische regisseur Ad-Harry Shredder; Manphibian - The Trailer: een trailer van een B-film pur sang, vol babes, big guns, aliens en sexy baddies; e.a.

Naast de eigen artistieke kern die voltijds aan het project werkte, schreef Abattoir Fermé een open call uit voor kandidaat-medewerkers. Uit een honderdtal vrijwilligers werden acht jonge makers geselecteerd die mee vorm hebben gegeven aan het project. RITS-studenten podiumtechnieken zorgden voor assistentie.

Abattoir Fermé: Stefan Lernous, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Pepijn Caudron, Tine Van den Wyngaert, Joost Vandecasteele, Nathalie Tabury, Nick Kaldunski, Kim Rens.

Medewerkers open call: Selma Alaoui, Manuel Haezebrouck, Pierre Megos, Ine Pieters, Kevin Trappeniers, Pieter Van Den Bosch, Emilie Jonet, Laura Aernoudt, Mayumi Sugitani.

Special Guests: Jonas Govaerts, Charlotte Vandermeersch, Steve Geerts, Manou Kersting, Mieke Laureys, Barbara Claes, Magali Pingaut.

Montage: Stefan Lernous en Kim Vandenbergh (STOUT).

RITS: Sander Michiels, Brecht Beuselinck, Niels Huijers, Pieterjan Coppejans, Koen Goossens.

Gepubliceerd onder: