Rits Café presenteert: Stoemp! Deluxe met Bazart & De Ministers van de Noordzee

16 Okt 2014 - 20:30

Het is weer zover: STOEMP! caféconcerten trakteert Rits Café opnieuw op een Deluxe-editie, ditmaal volledig in het Nederlands! Vrees niet ..., geen Laura Lynn of Luc Steeno, maar wél steengoede poprock van eigen bodem met 'Bazart' & 'De Ministers van de Noordzee'!

Bazart is een 5-koppige Nederlandstalige band met roots in Gent en Antwerpen. Gekenmerkt door hun sterke samenzang en complexe melodieën, brengen zij een soort van donkere poprock in de moedertaal. Muzikaal variëren de invloeden van The National tot Yeasayer maar evengoed kleppers van eigen bodem zoals Gorky en Noordkaap. Denk Engelstalige muziek maar dan in het Nederlands.

De Ministers van de Noordzee is de schuilnaam voor een nieuwe hitmachine. Binnenkort komt een eerste fullalbum uit, voorzien van aanstekelijke melodieën, korrelige grooves en links en rechts kleurrijke arrangementen. De teksten, bedachtzaam gezongen met rollende ‘r’, zijn nu eens verhalend, dan weer cryptisch en bij hoog water doorspekt met zelfspot en droge humor.

Wat langer in de hoofdstad blijven plakken na het werk, je kot of zetel inwisselen voor een café, … dat is dankzij Stoemp! weer helemaal gepermitteerd onder het mom van ‘opkomend talent ontdekken’. Ook dit seizoen blijft Stoemp! een kwaliteitslabel voor buitengewone concertervaringen in de ongedwongen sfeer van authentieke Brusselse kroegen. En dat allemaal gratis en voor niets!

Voor de volledig kalender kan je terecht bij onze vrienden van Stoemp: www.stoemplive.be.
Neem ook een kijkje op www.ritscafe.be of check onze facebookpagina.

Rits Café, alweer een goed idee van Stuvo EhB!