Accordeonist Thibault Dille ontvangt de Toots Thielemans Jazz Award

Accordeonist Thibault Dille, vorig jaar afsgestudeerd bij jazzgoeroes Diederik Wissels en Nathalie Loriers aan het Koninklijk Conservatorium Brussel is dit jaar de gelukkige laureaat van de Toots Thielemans Jazz Award, uitgereikt door de Stichting Koninklijk Conservatorium Brussel.

Op maandag 23 januari tijdens de uitreiking van de prijs kreeg hij carte blanche in de Concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Samen met gitarist Alexis Therain voerde de 22-jarige muzikant zowel eigen composities uit als werk van Alexis Therain, Chick Corea, Keith Jarrett, Geoffroy Tamisier, ... en dit voor een enthousiast, jong publiek.

Het was een meer dan geslaagd concert waar beide op elkaar ingespeelde musici een intieme, precieze, maar daarom niet minder expressieve en energieke uitvoering brachten.

Ook Anne Niepold, accordeoniste, componiste en laureate van de Toots Thielemans Jazz Award 2008 was van de partij. Ze speelde samen met Dille een sprankelend duo ter afsluiting van een geslaagde avond.

De Stichting wenst Thibault een succesvolle carrière toe, en geeft hem met een mooie geldprijs alvast een duwtje in de rug!