Acht studenten van EhB naar Congo voor Maono-project

Zondagavond 30 maart zijn 11 studenten samen met UCOS-begeleider Nathalie vertrokken naar Lubumbashi. Vijf van hen zijn MMM studenten, drie Rits en de rest VUB. Ze komen daar maandagmiddag aan en worden er ongetwijfeld warm verwelkomd door hun Lushois collega-studenten.

Drie jaar op rij ontmoeten Belgische en Congolese jongvolwassenen elkaar gedurene drie à vier weken in de provincie Katanga, in het zuiden van de Democratische Republiek Congo. Samen gaan ze op zoek naar verschillende visies op de toekomst (‘MAONO’ in het Swahili). De reis is een culturele uitwisseling waarop ze zich verdiepen in elkaars leefwereld en banden smeden. Op het programma staan bezoeken aan lokale organisaties in de stad Lubumbashi, een bezoek aan het Katangese binnenland, een verblijf in gastgezinnen,… waardoor jongeren van nabij kennis maken met ontwikkelingsprocessen en cultuur in Congo. Op het einde van de uitwisseling delen de jongeren hun ervaringen met een aantal lokale kunstenaars die verzamelde toekomstbeelden omzeten in kunstproducten.

Volg hier de verhalen en de beelden van de studenten in Congo: http://studentenincongo.wordpress.com/

Het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking is een educatieve NGO gelegen aan de campus van de Vrije Universiteit Brussel. UCOS werkt samen met studenten van de VUB en EhB aan meer internationale solidariteit en duurzame ontwikkeling.

Meer info over UCOS vind je op hun website.