Achtduizend studenten trappen het Brusselse academiejaar af

Brussel Brost, het feestelijk startschot van het Brusselse academiejaar, vierde donderdag haar vijfde verjaardag en dat zal Brussel geweten hebben. Onder een heerlijk nazomerzonnetje stroomden achtduizend studenten toe op de Akenkaai om er te vieren dat ze in Brussel studeren, om nieuwe vrienden te maken, gewoon te relaxen en vooral om te dansen. Heel veel te dansen.

Dat Brussel een unieke studentenstad is die steeds meer jongeren kan bekoren, werd deze week al duidelijk aan de hand van de inschrijvingscijfers van de Brusselse hoger onderwijsinstellingen en werd gisteren uitbundig in de verf gezet door de duizenden studenten die op een feestelijk versierde Akenkaai een Brussel Brost-feestje kwamen bouwen. 

Voor de vijfde verjaardag van het stadstudentenfestival had organisator Br(ik, de servicedesk voor Brusselse studenten, een line-up deluxe voorzien met publiekslievelingen Coely, Murdock, Gunter D, Mensch, erger je niet en nieuwe (internationale) kleppers als Poldoore, Warhola, Claptone en Stereoclip. Voor het eerst was er ook een derde podium, waar het jonge DJ-geweld uit de Brusselse jeugdhuizen een feestje bouwde in het Brussel&ik Dorp.

Nadat het feest op de Akenkaai om 22u30 de deuren sloot, trokken de studenten massaal naar één van de vier afterparty's in het RITS café, op de VUB, in de Beursschouwburg en de Bonnefooi om tot het ochtendlicht te toasten op het begin van een nieuw jaar in de beste tijd van hun leven.