Adem genomineerd voor European Film Awards

"Adem", het al vaak bekroonde speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Hans Van Nuffel, oud-student van het Rits, is genomineerd in de Discovery-categorie van de European Film Awards. Morgen komt de film ook uit in Frankrijk.

De carrière van de film begon vorig jaar op het Wereldfilmfestival van Montréal waar de film onder meer de Grand Prix des Amériques in de wacht sleepte. Daarna volgden nog prijzen in Zürich, Rome en Amiens.

 De andere films die genomineerd zijn in de Discovery-categorie van de European Film Awards zijn "Atmen" van Karl Markovics (Oostenrijk), "Michael" van Markus Schleinzer (Oostenrijk), "Nothing's all bad" van Mikkel Munch-Fals (Denemarken) en "Tilva ros" van Nikola Lezaic (Servië).

De films werden genomineerd door een jury. Het is nu aan de 2.500 leden van de European Film Academy om de winnaar aan te duiden. De nominaties in de andere categorieën, waar "Rundskop" op de shortlist staat, worden begin november aangekondigd.

De European Film Awards worden op 3 december in Berlijn uitgereikt. "Adem" vertelt het verhaal van enkele mucoviscidosepatiënten. De film gaat morgen in een 50-tal bioscopen in Frankrijk in première

(bron: deredactie.be)