Blog volgt docenten op hun reis door Noord-Congo

Filip Wybraeke en Nancy Papaert, twee collega’s van onze opleiding Verpleegkunde, vertrokken op donderdag 12 februari naar Noord-Congo. Ze ondersteunen daar een opleiding Verpleegkunde op inhoudelijk en op didactisch vlak. Het bezoek past in het project Infimosa, waar we al eerder over berichtten.

Aan de hand van de train-the-trainer-methode geven ze de docenten vorming en bieden ze hen informatie, zodat zij hun opleiding Verpleegkunde kunnen verbeteren. Ze namen onder andere educatief materiaal mee en focussen op deze eerste missie op een aantal verpleegkundige basisprincipes zoals handhygiëne. Beide collega’s komen terug op 1 maart.

Dankzij de blog 'Verpleegkunde zet zich in' kunnen we volgen wat ze zullen meemaken in het dorpje Yakuma, waar het centre de santé gevestigd is. We lezen bijvoorbeeld dat in zo'n centre geen arts aanwezig is, de verpleegkundige is dus de spil van de gezonheidszorg. Om deze personen nog beter te maken in hun job, zullen Filip en Nancy hun expertise delen en medisch en didactisch materiaal met hen overlopen.

Ook op de facebookpagina van Verpleegkunde zul je de 'avonturen' van beide docenten kunnen volgen.