Nieuwjaarsconcert gaat door - Brand in Koninklijk Conservatorium Brussel snel onder controle

Update : De lessen, examens en geplande concerten - dus ook het Nieuwjaarsconcert - in de grote concertzaal kunnen zoals voorzien doorgaan. 

Maandagmiddag 12 januari 2015 rond 14 uur  heeft een brand plaatsgevonden in het hoofdgebouw van het Koninklijk Conservatorium Brussel. De brandweer werd verwittigd door de Franstalige afdeling en was bijzonder snel ter plaatse. De brand betrof de traphal naar de koninklijke loges naast de grote concertzaal.

De evacuatie van het gebouw verliep zowel aan Franstalige als aan Nederlandtalige kant zonder problemen. Er waren op dat moment een 100-tal studenten aanwezig, naast het personeel. Rond 16 uur was het parket aanwezig om de oorzaak van de brand te onderzoeken.

Uiteraard maakt de Erasmushogeschool Brussel zich nu nog ernstiger zorgen over de toestand van het gebouw. De situatie toont de hoogdringendheid van het renovatiedossier.

Peter Swinnen (directeur conservatorium): "We zijn zeer tevreden over hoe de evacuatie verlopen is. Uiteraard zijn we erg geschrokken over wat er gebeurd is. De praktische uitvoering van de renovatie wordt geschat op nog eens twee jaar, maar dit toont toch wel aan dat het gebouw 'help' roept!" aldus de directeur. "Als deze brand inderdaad een gevolg is van de ouderdom van het gebouw, dan is het duidelijk dat we geen tijd meer hebben."

De expert van de procureur des konings gaf rond 18u aan geen duidelijk oorzaak van de brand te hebben gevonden, er was  echter geen aanleiding om uit te gaan van kwaad opzet.  Nu wordt bekeken in hoeverre de concertzaal weer in gebruik zal genomen kunnen worden. Er is immers ook nog een opkuis nodig. De lessen gaan ondertussen gewoon door, de studenten worden rechtstreeks geïnformeerd over eventuele veranderingen in locatie of uurroosters.

 

Meer info

 

Erasmushogeschool Brussel

dienst Communicatie

Dorien Brouwer

tel.: 02/559 02 57

e-mail: dorien.brouwer@ehb.be

www.erasmushogeschool.be