Collega of student: neem afscheid van een Brussels icoon: Afbraakfuif KultuurKaffee

Heel wat van onze docenten zijn alumnus van de VUB, maar ook onze eigen alumni en studenten hebben vast al mooie momenten beleefd in het Kultuurkaffee... vandaar dat wij deze mededeling van onze Associatiepartner in onze EhBrief graag delen.

Het laatste concert in het KultuurKaffee op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel zal vrolijk zijn, want de wederopstanding in de vorm van nieuwbouw is al gepland. Toch zal er met veel sentiment terug worden gekeken. Het KultuurKaffee is een monument waar bands speelden als dEUS, Noordkaap, Ozark Henry, Mauro, Jef Neve... Het feest begint met een receptie om 18:00 uur en om 20.00 start het concert.

Het zat er al een tijdje aan te komen... Na ruim dertig jaar verdwijnt samen met het KultuurKaffeegebouw een stuk Brusselse cultuurgeschiedenis. Honderden artiesten stonden op het podium, oneindige gesprekken werden gevoerd aan de toog en vele vriendschapsbanden werden hier tussen pot en pint gesmeed.
Gelukkig herrijst tegen 2017 op de campus van de Vrije Universiteit Brussel een volledig nieuw KultuurKaffee en blijven we ook in tussentijd niet bij de pakken neerzitten. Vanaf 2015 gaan we de uitdaging aan om een nomadische werking in de stad uit te bouwen. Gedurende twee jaar zullen we te gast zijn bij tal van Brusselse culturele partners.
Op de definitieve sloop van het gebouw is het nog eventjes wachten, maar omdat we graag samen met jullie allemaal afscheid willen nemen in stijl, organiseren we op zaterdag 24 januari 2015 al een spreekwoordelijk “afbraakfeest” van KultuurKaffee.

We serveren de avond zelf - naast het weerzien van ex-tappers, collega’s, kennissen en vrienden - drie bands aangevoerd door frontmannen met VUB en KK-roots. Met De Brassers, Arbeid Adelt! en Lavvi Ebbel keren we terug naar de gouden jaren van de Belpop én de pioniersjaren van KultuurKaffee!

PRAKTISCHE INFORMATIE:
- zaterdag 24 januari 2015
- receptie: 18:00 - 20:00 + aansluitend afbraakfuif
- @ KK-Gallery', Pleinlaan 02, 1050 Brussel

Info
Jade Corbey, 02-629 23 29, jade.corbey@vub.ac.be