EhB neemt deel aan het Passa Porta Festival!

Van 26 tot 29 maart staat Brussel opnieuw in het teken van de literatuur. Meer dan honderd schrijvers en denkers uit de hele wereld strijken neer in de stad voor tientallen inspirerende ontmoetingen, lezingen en gesprekken. Op zondag 29 maart ontvangt de EhB de auteurs Andrey Kurkov en Ghayath Almadhoun in het Rits Café.

De Oekraïense schrijver Andrej Koerkov praat over zijn inspiratie als schrijver en over de verhouding tussen fantasie en werkelijkheid. Het centrale thema van zijn meest recente boek, Ukrainian Diaries, schrijven in een veranderende maatschappelijke context, komt ook aan bod. Interviewer: Peter Vermeersch. (11:00 – 12:15)

De Syrisch-Palestijnse dichter Ghayath Almadhoun, stem van een generatie dichters die zich liet horen na de Arabische Lente, praat met Annelies Verbeke, vice-voorzitter van PEN Vlaanderen, over schrijven op de vlucht. Centraal in het gesprek staat de zoektocht naar houvast en het schuldgevoel van de dichter over de vlucht uit zijn vaderland, thema’s die een grote rol spelen in zijn bundel ‘Weg van Damascus’ (2014).(17:00 – 17:45)

Voor meer informatie over het Passa Porta Festival klik hier