Erasmushogeschool Brussel ontvangt bibliotheekcollectie Toerisme Vlaanderen

Recent verhuisde de bibliotheekcollectie van Toerisme Vlaanderen naar het departement Management, Media & Maatschappij van de Erasmushogeschool Brussel (Campus Dansaert-Bloemenhof in hartje Brussel). Niet toevallig naar dit departement, want daar wordt de opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement georganiseerd. Ongeveer 2.300 volumes, hoofdzakelijk vakliteratuur, publicaties van internationale organisaties, onderzoeksrapporten en statistieken over toerisme en recreatie uit het Documentatiecentrum van Toerisme Vlaanderen worden voor een periode van ten minste 10 jaar in bewaring gegeven aan de Erasmushogeschool en krijgen op campus een nieuwe thuis in het studielandschap.

“De uitbesteding van de huisvesting en het beheer van de fysieke collectie was noodzakelijk om de rol van informatiebemiddelaar en kennismanager voluit te kunnen spelen”, zegt Tielke Meeusen van het Documentatiecentrum. Uit een vergelijking van verschillende bibliotheken kwam de Erasmushogeschool Brussel als beste bestemming naar voor. De voornamelijk wetenschappelijk georiënteerde collectie sluit naadloos aan bij de informatiebehoeften van studenten uit de professioneel gerichte bacheloropleidingen Toerisme- & Recreatiemanagement en Hotelmanagement die les volgen op de campus.

Door de verhuizing verdubbelt het informatieaanbod voor de EhB-studenten. Opleidingshoofd Luc De Wispelaere van de opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement is dan ook verheugd met de aanzienlijke uitbreiding van de collectie: “De studenten krijgen direct toegang tot een heel brede waaier aan informatiebronnen om vakinhouden, cases en bachelorproeven tot een goed einde te brengen. Docenten kunnen de collectie ook gebruiken tijdens interactieve doe-lessen.” Aangezien de EhB-campus in de Zespenningenstraat op wandelafstand ligt van Toerisme Vlaanderen, blijft de collectie ook voor hen vlot toegankelijk.


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
dienst Bibliotheek en Archiefbeheer

Johan Poukens

tel.: 02/559 15 82
e-mail: johan.poukens@ehb.be
www.erasmushogeschool.be/biblio