Ere-docent André Van Driessche overleden

Met droefheid delen wij u mee dat André Van Driessche vorige week op 19 september na een lange ziekte overleden is. Jarenlang was hij de trekker van de hoornklas aan het KCB en heeft op die manier de hoorn in België op de kaart gezet. Op dit moment zitten Belgische en buitenlandse orkesten vol met zijn ex-studenten, zo drukt hij een onmiskenbare stempel op de volgende generaties hoornisten. Niet voor niets werd hij de „wonderdokter” genoemd. 

André Van Driessche had een indrukwekkende loopbaan als uitmuntend orkestmusicus en solist. Technisch steeds op zoek naar perfectie, met een prachtige warme toon en ongeëvenaarde muzikaliteit. Zowel als solist en met orkest maakte hij tientallen cd-opnames, alsook opnames voor de Belgische en buitenlandse radio. 

Het Koninklijk Conservatorium Brussel biedt haar oprechte medeleven aan zijn echtgenote mevr. Louisa Van Dessel en kinderen Niels en Svenja Van Driessche. 

Op korte tijd is dit het tweede muzikaal monument dat het conservatorium verliest. In juli werd er reeds afscheid genomen van altviolist Ervin Schiffer.