Gezocht: studentenvertegenwoordigers

Laat je stem horen in het beleid van de Erasmushogeschool Brussel! Stel je kandidaat voor de studentenverkiezingen op departementaal of overkoepelend niveau. Interesse? Zoek vlug een opvolger en stel jullie vóór 17 november (om 9.30u) kandidaat!

Je kunt je kandidaat stellen voor de Departementsraad, de Studentenraad of de Sociale Raad.

De Departementsraad neemt beslissingen over alle onderwijskundige aspecten die het departement aanbelangen. Daarnaast buigt de raad zich ook over wetenschappelijk onderzoek, maatschappelijke dienstverlening en bestuurstaken. Wil je dus inspraak in de opleidingsprogramma’s, uurroosters… van jezelf en je medestudenten? Klik dan hier voor meer informatie. Als je je kandidaat wilt stellen, kan dat met dit formulier.

Als je liever de belangen van alle EhB-studenten verdedigt, stel je je best kandidaat voor de Studentenraad of de Sociale Raad.

Als studentenvertegenwoordiger in de Studentenraad buig je je over dezelfde materie als de Departementsraad, maar dan op overkoepeld niveau. Je bent dus de ambassadeur van je departement binnen de EhB. Vanuit de Studentenraad zul je ook advies geven aan de directie van de hogeschool. Daarnaast kunnen het Bestuurscollege of de Raad van Bestuur de raad consulteren om de mening van de studenten te kennen. Wil je je kandidaat stellen? Klik dan hier.

De Sociale Raad vormt het kloppend hart van de Sociale Voorzieningen van de Erasmushogeschool Brussel (SOVEhB). Zegt het jou wel iets om mee het sociale beleid van je hogeschool te bepalen, dan is deze raad wat je zoekt. Meer informatie over de Sociale Raad vind je hier. Als je je kandidaat wilt stellen, kan dat met dit formulier.

De kandidaatstellingen moeten vóór 17 november om 9.30u afgegeven worden in de zetel van het kiesbureau op de campus Nijverheidskaai. De verkiezingen zullen plaatsvinden op donderdag 1 en vrijdag 2 december. Meer informatie over de data en de beschikbare plaatsen in de verschillende raden vind je hier.

Als je meer informatie wenst, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Ann Meeus, adviseur van de algemeen directeur, via ann.meeus@ehb.be.