Nieuw in de digitale bibliotheek in 2015

Studenten en personeelsleden van de Erasmushogeschool hebben toegang tot een digitale bibliotheek van meer dan 30 databaken met boeken, tijdschriften, magazines en kranten die via het internet te raadplegen zijn. Bij de start van 2015 krijgen drie bekende databanken een upgrade en voegen we ook een nieuwe databank toe aan de digitale bibliotheek.

Upgrades: Academic Search Complete, Business Source Complete en Art Source

Drie bekende databanken van Ebsco - Academic Search Premier, Business Source Elite en Art Full Text - krijgen een upgrade. Door de upgrade stijgt het aantal full text tijdschriften, magazines, boeken en andere informatiebronnen in deze databanken van 7.765 naar 31.734.

Academic Search Complete

Bijna alle studenten zullen hun gading vinden in Academic Search Complete, de multidisciplinaire databank die met meer dan 8.500 wetenschappelijke tijdschriften (full text) de hoeksteen van de digitale bibliotheek vormt.

Business Source Complete

Met 1.970 wetenschappelijke tijdschriften waarin alle aspecten van management aan bod komen plus bijna evenveel business magazines (waaronder bekende titels zoals Bloomberg Business Week, Forbes, Fortune, Harvard Business Review en Money) en talrijke andere informatiebronnen is Business Source Complete de ideale aanvulling op Academic Search Complete voor studenten van het departement Management, Media & Maatschappij.

Art Source

Voor studenten uit de Schools of Arts en design gerichte professionele opleidingen als Landschapsarchitectuur en MulTec biedt Art Source toegang tot meer dan 600 tijdschriften uit verschillende artistieke domeinen, waaronder architectuur en architectuurgeschiedenis, film, fotografie, grafisch design, kunstgeschiedenis, landschapsarchitectuur, televisie en video.

Nieuw: eBook Academic Collection

De eBook Academic Collection van Ebsco is nieuw in de digitale bibliotheek. Na een succesvolle trial in het najaar van 2014 werd beslist om met ingang van 2015 een abonnement op deze databank te nemen. Studenten en personeelsleden van de hogeschool krijgen zo permanent toegang tot een multidisciplinaire collectie van meer dan 130.000 e-boeken van toonaangevende wetenschappelijke uitgevers.

EhBIB Search

Alle nieuwe databanken zijn volledig geïntegreerd in EhBIB Search en kunnen dus samen met de bibliotheekcatalogus en andere e-bronnen doorzocht worden met een enkele zoekopdracht. Meer informatie over EhBIB Search vind je op de bibliotheekwebsite. Bekijk zeker ook de presentaties over het gebruik van EhBIB Search.

Wie deze databanken bij voorkeur via hun eigen interface doorzoekt, vindt de directe links in het bronnenoverzicht op de webpagina's van de digitale bibliotheek.

Tot slot

We brengen graag nog eens in herinnering dat er in het eerste semester van dit academiejaar al twee nieuwe databanken aan de digitale bibliotheek werden toegevoegd:

  • The Cochrane Library (Wiley): systematische reviews ter ondersteuning van evidence-based handelen in de gezondheidzorg
  • Trendstop (Roularta): informatie over meer dan 400.000 Belgische bedrijven