Ontwikkelingseducatieproject MAONO sluit feestelijk af

We schreven in de EhBrief al een paar keer over het MAONO-project, waar EhB-studenten en -docenten aan deelnamen. MAONO betekent ‘visie’ in het Swahili en het is de titel van het ontwikkelingseducatieproject dat gedurende de afgelopen drie jaar plaatsvond. In die tijd verkenden 41 studenten van de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel samen met 40 studenten uit Lubumbashi, en 15 Congolese kunstenaars toekomstmogelijkheden in het Noorden en het Zuiden. De toekomstbeelden die ze tijdens deze interculturele uitwisseling verzamelden, bieden ongewone perspectieven op de toekomst in het algemeen en op die van de Democratische Repubiek Congo in het bijzonder.

Op 24 november eindreceptie

De eindreceptie van MAONO gaat door op vrijdag 21 november om 18u00 in de ontvangstruimte “Nelson Mandela” onder de grote aula op de campus van de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1040 Etterbeek.  Nieuwsgierig naar het project, de kunstenaars, de toekomstbeelden en ervaringen van de studenten? Kom dan naar deze feestelijke slotbijeenkomst waar we de kunstwerken voorstellen en waar de verkenners elkaar weerzien voor een terugblik.

Op maandag 24 november is er in de Nelson Mandela ontvangsthal van 13u00 tot 17u00 een Open Space. Dit is een bijkomende gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken en om uit te wisselen over participatieve en creatieve methoden voor toekomstverkenning en ontwikkeling met genodigde specialisten uit de verschillende domeinen waaraan het project raakt.

Wie graag zelf op ontdekking gaat, kan deelnemen aan een geleide stadswandeling met als thema “Brussel en de DR Congo” op dinsdag 25 november. Tijdens deze wandeling toont Luc Van Damme, die zelf ook in de DR Congo gewoond en gewerkt heeft, waar de gedeelde geschiedenis van België en de DR Congo in de hoofdstad zichtbaar is. Een kijkje in het verleden gaat hand in hand met een blik op de toekomst.

Wil u naar de receptie komen, laat het ons hier dan weten. Meer informatie over de twee andere activiteiten volgt in de comments hieronder.

De deelnemers, kunstenaars, initiatiefnemers en partners van Maono kijken er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen. Stuur ons behalve je hier als aanwezig aan te klikken ook een berichtje op maya@reelfutures.net of info@ucos.be om je aanwezigheid te bevestigen.

 
Vorige berichten over MAONO lees je hier.