Personeel campus Kaai maakt kennis met FabLabXL

Sinds het voorjaar organiseert men op campus Kaai om  de twee maand een EhBreak, een personeelsdrink voor de EhB'ers op deze campus.Tjidens de EhBreak van oktober konden de aanwezigen kennismaken met het FablabXL. Een Fablab is een fabrication laboratory – of soms ook: fabulous laboratory.  Het is een multifunctioneel labo dat verschillende machines en tools ter beschikking stelt waarmee bijna om het even welk ontwerp kan gerealiseerd worden.  Of het nu gaat om een windmolen, een geavanceerde game-controller, een (intelligent) meubelstuk, een maquette van een gebouw, een (voeltbal)robot of een eenvoudige sleutelhanger – je kan het niet zo gek bedenken of het is mogelijk in een fablab. Het is met andere woorden de speeltuin voor de studenten Multec, Dig-X en industrieel ingenieur.

Tijdens de EhBreak liet een van de aanwezigen zich in 3D scannen. Wie wil nog Beethoven op zijn piano, als er uw eigen buste kan staan!

Bedrijven of particulieren die iets willen laten maken in het fablab zijn zeer welkom. Lees meer hier.

Eveneens tijdens de EhBreak gaf Stef Decorte een toelichting van een onderzoek voor een stadsvernieuwingsproject op de sites van de Erasmushogeschool Brussel en Abattoir. Hij had het over de mogelijkheden, de doelstellingen, de procedure, en – als het wordt goedgekeurd – over de timing (de eerste steen wordt ten vroegste in 2017 gelegd). Binnenkort krijgen de werknemers op Campus Kaai een enquête om na te gaan wat hun wensen zijn.