Ritsstudentes winnen Debuutprijs in Amsterdam

Afgelopen weekend werd in het Compagnietheater in Amsterdam de succesvolle 25ste editie van het International Theatre School Festival afgesloten met de Awards Show waar zeven prijzen werden uitgereikt aan de afstuderende talenten.

Ook drie Ritsstudenten behoren tot de gelukkigen, zij kregen de Debuutprijs van Theaterzaken Via Rudolphi. Dit bureau organiseert dit najaar een tournee met de laureaten. Het is een geweldige kans voor de jonge makers om hun werk aan een groot en landelijk publiek te tonen. De drie voorstellingen die door de jury geselecteerd zijn om dit najaar te toeren onder de naam Het Debuut zijn: Methamorphosen van Greet Jacobs, Linda Lugtenborg en Femke Stallaert (Rits School of Arts, Brussel), NXT LVL van Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van del Dool (Toneelacademie Maastricht, Performing) en Rhythm of the Night van Marijn Brussaard (Theaterschool Amsterdam, Mime).

UIt het rapport van onze studenten onthouden we: "De taal is mooi en de dames zijn erin geslaagd klassiek wereldrepertoire op een sterke en fantasierijke wijze naar het nu te halen. De dramaturgie komt hier en daar nog wat onevenwichtig over. Toch is de voorstelling een theatraal feest, visueel overweldigend en met veel lef en plezier gespeeld."

Gefeliciteerd, Greet, Linda en Femke!