Smart watches: hype of toekomst?

Erasmushogeschool Brussel gaat van start met kenniscentrum

Het departement Design & Technologie van de Erasmushogeschool Brussel lanceert op 1 oktober het kenniscentrum Design & Technology for Mobile & Wearable. De mobiele technologie is volwassen, maar de integratie van deze technologie in bedrijfsprocessen staat nog in zijn kinderschoenen. De integratie van smartphones, tablets en wearables (zoals smart watches) in het bedrijfsproces met als doel een efficiëntere dienstverlening is een uitdaging die het kenniscentrum Design & Technology for Mobile & Wearable wil aangaan.

Het kenniscentrum Design & Technology for Mobile & Wearable bouwt zijn expertise rond mobiele technologie in de brede zin van het woord, met inbegrip van de nieuwe wearable technologieën. Recente technologiebeurzen, trendrapporten en reportages tonen dat wearables de volgende jaren een belangrijke rol gaan spelen in onze dagelijkse en professionele activiteiten. Verschillende grote spelers op de hardware-markt bieden al oplossingen aan, waarbij vooral de smart watches opvallen.

De expertise van het kenniscentrum zal zich focussen op de integratie van mobiele en wearable technologieën in bedrijfsprocessen. De troeven van de bacheloropleidingen Toegepaste Informatica (Dig-X) en Multimedia & Communicatietechnologie (Multec) van het departement Design & Technologie worden hierbij uitgespeeld.

Een kenniscentrum is de ideale manier om enerzijds projecten vanuit de private sector te laten uitwerken door studenten en anderzijds om studenten te laten kennismaken met praktijkvoorbeelden uit een sector die de toekomst binnen het ICT-landschap nog grondig zal beïnvloeden. Via dienstverleningsroutes wil de Erasmushogeschool Brussel de samenwerking met het bedrijfsleven graag bevorderen en ondersteunen.

Een van de eerste projecten van het Kenniscentrum zal voortbouwen op de bijzonder positief onthaalde app AccesSEAble, die studenten van de hogeschool ontwikkelden voor Westkans. Personen met een beperking kunnen met deze app nagaan welke horecazaken voor hen toegankelijk zijn. De app werd bovendien genomineerd voor de KORTOM-prijs voor Digitale Communicatie. Het kenniscentrum zal onderzoeken of deze toepassing op smart watch kan aangeboden worden.


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
kenniscentrum Design & Technology for Mobile & Wearable

Christophe Benoit

tel.: 02/520 18 10
e-mail: christophe.benoit@ehb.be
www.erasmushogeschool.be