Stel je kandidaat voor de Wetenschapscommunicatieprijzen van de KVAB

Om wetenschappers die tijd vrijmaken voor wetenschapscommunicatie te steunen en de perceptiewaarde van wetenschapscommunicatie te verbeteren, reikt de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) sinds 2013 jaarlijks twee prijzen uit. Vanaf 2014 is dit in samenwerking met de Jonge Academie.

De prijzen zijn:

  1. De Jaarprijs Wetenschapscommunicatie van de Academie, die uitgereikt wordt aan ten hoogste 20 onderzoekers
  2. De Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie van de Academie, waar één persoon in de bloemetjes wordt gezet voor een jarenlange "carrière" in wetenschapscommunicatie

De prijs staat open voor onderzoekers en voor wetenschappers betrokken bij onderzoek werkzaam aan universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en bedrijven. Zowel doctorandi als PhD's komen in aanmerking.

Geïnteresseerd? Stel je kandidaat!

Elke onderzoeker of wetenschapper kan meedingen naar de prijzen. Er gelden wel andere inschrijvingsmodaliteiten voor verschillende doelgroepen:

  • Kandidaten geaffilieerd aan de EhB die hun kandidatuur willen indienen, kunnen contact opnemen met Bart Verheecke van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel.
  • Voor kandidaten geaffilieerd aan Vlaamse en federale wetenschappelijke instellingen gelegen in Vlaanderen of Brussel ontvangt de Stuurgroep de kandidaturen vanwege het diensthoofd of de personeelsdienst van de instelling. Dit gebeurt t.a.v. de voorzitter van de Stuurgroep, op het e-mailadres info@kvab.be.
  • Voor kandidaten uit de private sector ontvangt de Stuurgroep de kandidaturen vanwege het diensthoofd of de personeelsdienst van het bedrijf. Dit gebeurt t.a.v. de voorzitter van de Stuurgroep, op het e-mailadres info@kvab.be.
  • Moest je tot geen enkele van de voorgaande categorieën behoren, dien je je kandidatuur direct in bij de voorzitter van de Stuurgroep, op het e-mailadres info@kvab.be.

Ook de deadline voor indienen kan verschillen per doelgroep. Kandidaturen dienen in ieder geval ingediend te worden bij de Stuurgroep voor 3 april 2014.

Voor meer informatie kan je terecht bij  Bart Verheecke, of op de website van de KVAB.