Studenten Design & Technologie organiseren EHACKB

Op vrijdag 4 april zal op campus Kaai het eerste EHACKB-event worden georganiseerd. De studenten van de opleidingen Dig-X en Multec kwamen zelf met het idee om een event te organiseren waarop beveiliging van computersystemen en netwerkinfrastructuur centraal staat. Het was Erik Vanderhasselt van het CERT (Federal Cyber Emergency Team) die tijdens een gastcollege omtrent de huidige Belgische internetbedreigingen de studenten enthousiast maakte om een eigen hack-event te organiseren. Op het event zullen de studenten in de huid kunnen kruipen van een hacker om zo meer inzicht te krijgen in de typische strategie die een hacker zal gebruiken bij het aanvallen van een systeem.

Op deze eerste editie van EHACKB zullen de studenten ook even kunnen ontspannen bij het spelen van computergames en wordt er ook een creatieve hoek ingericht waarin studenten samen iets kunnen maken in plaats van kraken. Het doel van het event is duidelijk: studenten op een aangename manier meer inzicht geven in de grote uitdaging die computer- en netwerkbeveiliging met zich meebrengt.

De organisatie van EHACKB ligt voor het grootste stuk bij de studenten zelf, wat zorgt voor een uniek project op het departement. Zo hebben de studenten Dig-X en Multec de koppen bij elkaar gestoken om een logo, een website en het nodige promomateriaal, zoals t-shirts en flyers, uit te werken. De centrale spreker die dit hack-festijn mee op gang komt trappen, is Xavier Mertens, Independent Security Consultant en een icoon in de beveiligingswereld.