Studenten Hotelmanagement genieten van contacten met het werkveld

Op dinsdag 2 december heeft de Opleiding Hotelmanagement haar jaarlijks colloquium gehouden in samenwerking met de twee andere hogere hotelscholen van Vlaanderen. Dit jaar was het thema “Nieuwe trends in de Hotelwereld”. Na een korte introductie van onze samenwerking voor alumni met Hotellotop hebben Hans Smellinckx en Jerry Stam ons ingeleid in de wereld van de big data. Hierna kwam de inspirerende voorstelling door Thomas Landen over de manier waarop gastenprofielen de Hospitality Industrie in de toekomst zullen beïnvloeden.

Als afsluiter stelde Esther Sys de toekomstige hotelkamer voor toegankelijk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Dit alles werd afgesloten met een receptie waarop zowel studenten als het werkveld en onze gastschool BBI zich laaiend enthousiast uitlieten over het verloop van deze inspirerende namiddag. Als slot wens ik ook onze sponsors Horeca Vlaanderen, KBC en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van harte te danken

Bezoek Atelier Yves Matagne

In het kader van de case Division Management voor de tweedejaars Hotelmanagement werd een bezoek gebracht aan de ateliers Yves Matagne om de studenten volledig in te wijden in het Food and Beverage-gebeuren bij deze sterkok. De case heeft als doel zich voor te bereiden op de opstart en het runnen van een eigen horecazaak. Uitbaters moeten van alle markten thuis zijn, kosten beheren, leveranciers contacteren, lekker eten bereiden, …. en uiteraard een prima service leveren in een aangename sfeer. In dit kader werd ook de HorecaExpo in Gent bezocht.

Volgens de studenten was voor herhaling vatbaar!

Bekijk enkele foto's op onze flickr-pagina.

Volg de facebookpagina van deze opleiding.