Studenten vieren 20 jaar bierfestival

Op zaterdag 21 maart organiseert Studentenclub Vilvordia haar 20ste Bierproeffestival in de cafetaria van de Erasmushogeschool Brussel campus Jette, Laarbeeklaan 121. Vanaf 11 uur worden daar zestig speciale bieren geserveerd. Er worden bierliefhebbers verwacht uit binnen- en buitenland.

Vilvordia is de studentenkring voor studenten Landschaps- & Tuinarchitectuur aan de Erasmushogeschool Brussel. De kring ontstond in het academiejaar 1955-1956 in Vilvoorde. Sinds het academiejaar 2007-2008 zijn wij echter van Horteco Vilvoorde verhuisd naar Jette. 

Het Bierproeffestival wordt een feestelijke 20ste editie met een eigen feestbier: Zaprionus, een fruitige stout die de studenten lieten brouwen door brouwer Marc Struyf in brouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos. Bieren van het stouttype worden steeds meer geapprecieerd door onze jonge bierliefhebbers. Amerikaanse hoppen geven een aangename fruitigheid aan het gebrand moutige bier waardoor we dit biertype ook toegankelijk willen maken voor beginnende proevers.

Een zestigtal andere Belgische bierspecialiteiten kleuren de kaart. Klassiekers, maar veelal minder bekende bieren en zelfs enkele primeurs staan op het menu. Om naar hartenlust te kunnen degusteren, worden de bieren geserveerd in proefglaasjes van 15 cl. Een barbecue maakt het feest compleet.

Tijdens het evenement kan je kennismaken met de opleidingen van de departementen Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogievan de Erasmushogeschool op de campus. Ook de hogeschool zet immers de deuren open.

De toegang is gratis.

Meer info op http://www.vbpf.be