Trio Impression (KCB) valt in de prijzen!

Het pianotrio dat bestaat uit pianist Florestan Bataillie (KCB), violiste Fien (KCB) en celliste Riet Van den Fonteyne werd in januari tijdens de finale van de Storioni Toonzaal kamermuziekwedstrijd in 's-Hertogenbosch (NL) met verschillende prijzen bekroond. 

Na de voorronde op 6 december werden 4 ensembles toegelaten tot de finale van 21 januari 2015: twee strijkkwartetten en twee pianotrio's. Het andere trio, Trio Lorem, studeert trouwens eveneens aan het KCB en bestaat uit violiste Aleksandra Stadniczenko, celliste Aleksandra Pykacz en pianist Pedro Costa.

Trio Impression speelde in de finale werken van Suk en Haydn, een programma dat ze reeds meerdere keren in het kader van caleidoscoop-, binnenskamersconcerten brachten.

Ze wonnen de eerste prijs van de vakjury: 'Storioni Toonzaal Prijs' wat resulteert in heel wat optredens en opnames in Nederland, die al begonnen tijdens het Storionifestival met een live radio-uitzending op Radio 4, volgend door een coaching door het Nederlandse Storioni Pianotrio. 

Daarbij kwam ook ‘De Jong Talent prijs’ van de Omroep Max: Een radiozender die ons ondersteunen zal om opnames te realiseren. Én de publieksprijs, gekozen door het aanwezige publiek van gisterenavond, wat ons optredens bezorgt in juni tijdens een kamermuziekfestival.

Na afloop was het trio naar eigen zeggen ‘een beetje overweldigd… Sinds 2011 werken we erg intensief samen en doen we er alles aan om gehoord en graag gehoord te worden. We besloten vorig semester om onze grenzen eens te verleggen en een (internationaal) concours mee te doen. Dat we hier nu als winnaar uit de bus komen en alle te winnen prijzen wegkapen is voor ons echt wel een verrassing ...We hopen dat dit onze carrière een boost kan geven.’

Een welgemeende proficiat aan het Trio Impression vanwege de Artistieke Raad en het voltallige KCB!

www.trio-impression.be