Veel goed nieuws van het Rits-front!

RITS-alumnus Lucas Derycke genomineerd voor de Prix Europa 2014

RITS-alumnus Lucas Derycke is met zijn eindwerk '2 Benen en ondankbaar' genomineerd voor de Prix Europa 2014 in de categorie Radio Fictie. De Prix Europa wordt jaarlijks uitgereikt in een groot aantal categorieën voor de beste Europese televisie- en radioproducties van het jaar. De uitreiking vindt plaats in Berlijn.

Meer info vind je op prixeuropa.eu/home

Red Star Line van Daniël Cattier en RITS-gastprofessor Fabio Wuytack geselecteerd voor het filmfestival van Oostende 

De documentaire Red Star Line van Daniël Cattier en RITS-gastprofessor Fabio Wuytack is geselecteerd voor het filmfestival van Oostende. De film zal er vertoond worden op 14 september om 21u10. Meer info op www.filmfestivaloostende.be.
 
De legendarische, Belgische scheepvaartmaatschappij, Red Star Line, vervoerde tussen 1873 en 1934 twee miljoen migranten van Antwerpen naar New York. De documentairereeks Red Star Line brengt een mozaïek van menselijke migratieverhalen. Op Ellis Island, het eiland voor New York waar destijds alle migranten aankwamen, worden de historische getuigenissen bewaard van de mensen die een eeuw geleden naar Amerika reisden op zoek naar een beter leven. In de film ontmoeten we de laatste, levende Red Star Line-passagiers in Amerika. Ze vertellen ons hun verhaal, hoe ze alles achterlieten en inscheepten op de Red Star Line, om dan uiteindelijk in Amerika een nieuw leven te beginnen.

TV-programma's van Ritsstudenten halen OP12

Ya-project 3TV krijgt een mooi vervolg. Drie programma’s van de zender YA, opgericht en voorzien van programma’s door de studenten van 3TV, worden vanaf vanavond uitgezonden OP12.  Dinsdag 9/9 om 20 uur kan je kijken naar Humanity. Donderdag 11/9 om 20u10 is Mics Up! aan de beurt. Zaterdag 13/09 om 20 uur wordt Carambol uitgezonden. Zondag 14/09 om 20u25 herhaling Humanity. Kijk ook even http://www.op12.be Veel kijkplezier.

Humanity brengt geen human, maar humanity interest: een maatschappelijk relevant onderwerp wordt aangekaart. In de eerste uitzending maakt u kennis met immunotherapie bij kwaadaardige hersentumoren. Een hoopvolle, nieuwe behandeling in de strijd tegen kanker die zich momenteel in een vergevorderde testfase bevindt. Aan het woord onder meer Prof. Stefaan Van Gool, Prof. Jean Jacques Cassiman en Ilse De Reze.

In Carambol, een komische sitcom, maken we kennis met Stefaan, Ludo en Douglas. Deze 3 mannen vinden zichzelf vrij mannelijk, maar wanneer vrouwen hun pad kruisen, blijkt dit toch niet vanzelfsprekend. De garage van Stefaan is omgevormd tot mannenruimte, waar de heren carambol spelen om te ontsnappen aan hun routine. Cast: David Dermez, Dries Vanhegen, Pieter Bamps, Inge Paulussen en Aline Nuyens. 

Mics Up! is een speelse muziekshow waarin een centrale muzikale gast in 3 entertainende rondes op de proef wordt gesteld door een uitdager. Presentator Marcel Vanthilt leidt het geheel in goede banen en huisband Dory & Gray zorgt voor muzikale ondersteuning. In de eerste aflevering verwelkomt Marcel Siegfried Smeets (The Galacticos, Roadburg, Whiz), Erik Debny (The Shovels) en Mathijs uit Belgium’s Got Talent.