Verslag openlesdag Hotelmanagement door tweedejaarsstudente

Hallo allemaal!

Op 18 februari was het weer zo ver: de eerste openlesdag van het jaar voor onze opleiding hotelmanagement was een feit. Voor vele toekomstige hogeschoolstudenten een unieke kans om hun verwachtingen te toetsen aan de realiteit en de echte ervaringen. De opkomst voor hotelmanagement was zeker en vast een groot succes. Zo’n 30 nieuwsgierigen maakten van de gelegenheid gebruik om eens een kijkje te komen nemen op onze campus. Ook dit jaar waren de secundaire hotelscholen van Brugge en Koksijde goed vertegenwoordigd, maar ook studenten uit vele andere richtingen waren van de partij.

Na een intro en welkomstwoord door ons opleidingshoofd, mevrouw Theunissen, werden de studenten kort maar krachtig ondergedompeld in de wereld van het hotelmanagement. Om te beginnen stond er een sessie Catering Management op het programma, georganiseerd door meneer Tibergyn. Vervolgens zorgde meneer Rolin ervoor dat de studenten konden kennismaken met het Front Office systeem Opera. Als leuke afsluiter leerde meneer Duson tijdens zijn cursus drankenleer iedereen het perfecte pintje tappen, uiteraard met liefde, passie en geduld!

Na afloop was iedereen zeer tevreden: een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk, de aantrekkelijke (internationale) stageplaatsen en een gemoedelijke interactie tussen student en prof waren zaken waar met veel enthousiasme over gepraat werd. Al zaten de gratis pintjes daar natuurlijk ook wel voor een klein stukje tussen... Nadat alle laatste vragen beantwoord waren door meneer Duson en mezelf kon iedereen met veel stof tot nadenken, maar hopelijk ook met een heel fijn gevoel huiswaarts keren.

Aan alle studenten die er vandaag bij waren: bedankt, jullie waren een zeer aangenaam publiek en hopelijk zien we jullie snel terug in september!

Heb jij vrienden, kennissen of familie die ook geïnteresseerd zijn in hotelmanagement maar deze eerste openlesdag gemist hebben? Geen nood! Op woensdag 13 mei vindt er een tweede openlesdag plaats op onze campus en dit voor alle opleidingen binnen het departement Media, Management en Maatschappij (behalve journalistiek).

Indy Van Frausum

2 Bachelor Hotelmanagement

 

Meer foto's van onze openlesdag van 18/2 vind je hier.