Wtnschp.be: populair wetenschappelijke website met agenda, nieuws en toponderzoekers

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel lanceert een nieuwe populair wetenschappelijke website: www.wtnschp.be.

Op www.wtnschp.be kan het brede publiek en journalisten terecht voor wetenschapsnieuws. Onderzoekers zoals Jean Paul Van Bendegem, Jorgen D’Hondt en Rob Heyman  schrijven er hun eigen gastblogs en laten hun licht schijnen op wetenschappelijke ontwikkelingen.

Wetenschappelijke activiteiten

Naast nieuws en gastblogs, bevat wtnschp.be ook een agenda met tal van wetenschappelijke activiteiten in Brussel. Wetenschapscafés, workshops, en lezingen waar het brede publiek terecht kan voor aantrekkelijke en bevattelijke wetenschappelijke informatie.

Wat is het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel?

Wtnschp of het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel brengt vanuit de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel wetenschap naar het brede publiek toe. Ons team doet dit via verschillende evenementen, blogs, sociale media en educatieve projecten.

Wetenschap en technologie zijn alomtegenwoordig in onze Westerse maatschappij, toch lijken wij geen wetenschapscultuur te hebben. Net die opdracht heeft de Vlaamse overheid de universiteiten in Vlaanderen gegeven: creëer een cultuur van wetenschap in alle lagen van de bevolking en verhoog de participatie aan wetenschap zowel bij jongeren als de brede lagen van de bevolking. Ook werken aan de internationale uitstraling van het Vlaamse onderzoekslandschap en een cultuur van wetenschapscommunicatie aan de universiteit zelf creëren hoort daarbij. De website www.wtnschp.be werd opgestart in het kader van die opdracht.

Contacteer Sofie Verkest voor vragen of om een artikel of gastblog over te nemen.

Sofie.verkest@vub.ac.be

02/629 12 82

0474/86 88 74

www.wtnschp.be

www.facebook.com/wtnschp

@WtnschpBXL